• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Toto Wolff in 2024?

Wat is het vermogen van Toto Wolff in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mercedes racing teambaas Toto Wolff? In dit artikel vertellen we je over zijn huidige vermogen en hoe hij zijn geld verdient met daarbij zijn salaris. Lees snel verder over deze interessante sport fanaat!

Wie is Toto Wolff en waar verdient hij geld mee?

Een van de bekendste gezichten in de Formule-1 is Toto Wolff. Sinds jaar en dag is hij teambaas van Mercedes. Maar liefst 7 jaar achter elkaar werd Lewis Hamilton wereldkampioen in de Formule-1 (nadat Max Verstappen hem verstoten had als wereldkampioen in 2021) en daar had Toto Wolff een groot aandeel in. De Oostenrijker (50 jaar oud) is investeerder, voormalig autocoureur en uitvoerend bestuurder van het Mercedes AMG Petronas One Team. 

Niet alleen is Toto Wolff teambaas, ook is hij aandeelhouder van het race team en daaruit heeft hij in de loop der jaren een torenhoog vermogen opgebouwd. Het begin van zijn hoge vermogen ontstond doordat Wolff in de jaren 90 investeerde in tech bedrijven, die op dat moment in opkomst waren. 

Tegenwoordig is Toto Wolff investeerder en staat hij aan het roer van vele bedrijven. Hij investeert vooral in de race wereld, want hij is 30% aandeelhouder van het Mercedes race team, heeft een aandeel in BBR Rallye Racing en is mede-eigenaar van een bedrijf dat coureurs managet. Toto Wolff zit absoluut niet stil en zijn vermogen groeit ieder jaar. 

Wat is het vermogen van Toto Wolff?


Het grootste gedeelte van zijn vermogen haalt Toto Wolff dus uit de Formule-1 en het investeren in bedrijven die actief zijn in de race wereld. Het vermogen van Toto Wolff wordt op ongeveer 600 miljoen dollar geschat. Dit zal ieder jaar toenemen door het grote geld dat tegenwoordig rondgaat in de Formule-1.


Wat verdient Toto Wolff aan salaris per jaar?

Doordat Toto Wolff aandeelhouder is van Mercedes zal hij ongetwijfeld een hoog bedrag krijgen uit dividend en andere inkomstenbronnen, maar ook heeft hij een vast salaris als teambaas. In totaal bedraagt dit zo een 7,5 miljoen dollar per jaar. Vergeleken met top coureurs als Lewis Hamilton en Max Verstappen is dit een schijntje, maar door zijn rol als aandeelhouder zal hij jaarlijks een veel hoger bedrag overhouden dan 7,5 miljoen dollar.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...