• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Elon Musk in 2024?

Wat is het vermogen van Elon Musk in 2024?

Heb jij altijd al meer willen weten over het vermogen van Tesla oprichter Elon Musk? In dit artikel vertellen we je alles over zijn vermogen in het jaar 2024. Wij vertellen waar hij zijn geld mee verdient en hoe hij dus aan dit mooie vermogen is gekomen. Tenslotte kun je lezen hoeveel hij eigenlijk per maand verdient. 

Wat is het vermogen van Elon Musk?


Dat Elon Musk belachelijk veel geld verdient, weet iedereen wel. Maar wat is precies zijn vermogen? Dat hebben we voor je uitgezocht. In 2024 heeft zijn vermogen een flinke domper te verduren gehad. Dit was te danken aan het zware koersverlies van Tesla op de beurs. Het vermogen van Elon Musk wordt op dit moment geschat op zo'n 210 miljard euro!


Wie is Elon Musk en waar verdient hij geld mee?

Elon Musk is in 1971 geboren in Zuid Afrika. Ook heeft hij Canadees en Amerikaans bloed. Elon Musk is de oprichter van SpaceX en CEO van Tesla. Een jaar na oprichting voegde hij zich bij de autofabrikant, maar door afspraken met de andere oprichters is hij ook als oprichter benoemd.

Nu is hij ook CEO & Chief Designer van SpaceX, wat zich bezighoudt met ruimtetransport. In 2022 deed Elon Musk op Twitter om het social media platform over te nemen. Daarnaast is de grote wens van Elon Musk om nieuw leven in te blazen op planeet Mars. Erg interessant!

Wat is het salaris van Elon Musk: hoeveel verdient hij per dag?

Wat het salaris is van Elon Musk, weten we niet precies. Wij kunnen nergens herleiden hoeveel geld hij aan zichzelf maandelijks uitkeert. Toch kunnen we er wel een bepaalde berekening hierop loslaten. In het eerste kwartaal van 2022 wist hij 23 miljard dollar winst te maken in 69 werkdagen. Dit kun je omrekenen naar een dagsalaris van 333,33 miljoen dollar per dag!

Om hier even een beeld van te maken: de gemiddelde Nederlander moet hiervoor maar liefst 5,5 miljoen jaar werken om het vermogen van Elon Musk aan te tikken.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...