• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Bill Gates in 2024?

Wat is het vermogen van Bill Gates in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Microsoft oprichter Bill Gates? In dit artikel vertellen we je alles over zijn huidige vermogen. We vertellen waar hij zijn geld mee verdient en hoe hij aan dit mooie vermogen is gekomen. Lees snel verder!

Wat is het vermogen van Bill Gates?


Bill Gates is voor de meeste onder ons een bekende naam. Hij is namelijk al jarenlang een van de rijkste personen ter wereld en staat er ook om bekend dat een groot gedeelte van zijn vermogen naar goede doelen gaat. Momenteel wordt het vermogen van Microsoft oprichter Bill Gates geschat op zo een 102 miljard dollar.


Jarenlang was Bill Gates de rijkste persoon op aarde, maar inmiddels is hij voorbij gestreefd door tech giganten als Elon Musk en Jeff Bezos. Toch hoeven we geen medelijden te hebben met meneer Gates en zal hij niet snel van zijn geld verlost zijn. 

Waar verdient Bill Gates geld mee?

Bill Gates is oprichter van Microsoft en zijn grootste inkomstenbron komt dan ook uit aandelen van dit bedrijf. Microsoft is opgericht in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Tegenwoordig heeft Gates nog maar 1% van de aandelen in handen, maar dit is alsnog een bedrag van 19 miljard dollar. 

"Het is mijn plicht om mijn rijkdom terug te geven aan de maatschappij en zo levens te verbeteren" Dit is een quote van Bill Gates waarmee hij refereert naar zijn inzet voor maatschappelijke doelen. Sinds zijn rijkdom is gaan groeien staat Gates bekend dat hij een groot gedeelte van zijn vermogen weggeeft aan goede doelen om de samenleving te verbeteren. 


Wat verdient Bill Gates per maand?

Uit de cijfers van Forbes blijkt dat Bill Gates per jaar rond de 5 miljard dollar verdiend. In het verleden in dit een stuk hoger geweest, maar doordat Gates een groot deel van zijn aandelen in Microsoft heeft verkocht is zijn jaaropbrengsten gedaald. 

Omgerekend verdient Bill Gates ongeveer 420 miljoen dollar per maand. Dit is nog steeds een waanzinnig bedrag waar vrijwel niemand in zijn leven überhaupt aankomt. 


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Jorien van den Herik in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Martin van den Brink in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Gerard Joling in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Gerard Joling eigenlijk Lees meer...