• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Mark Zuckerberg in 2024?

Wat is het vermogen van Mark Zuckerberg in 2024?

Heb jij altijd al meer willen weten over het vermogen van Facebook miljardair Mark Zuckerberg? In dit artikel vertellen we je alles over zijn huidige vermogen. We vertellen waar hij zijn geld mee verdient en hoe hij aan dit extreem hoge vermogen is gekomen. Lees snel verder:

Wat is het vermogen van Mark Zuckerberg?


Mark Zuckerberg is vooral bekend voor het opzetten van Facebook. Dit Social Media platform wordt dagelijks door honderden miljoenen mensen gebruikt en is een van de grootste internet platformen wereldwijd. Anno 2024 wordt het vermogen van Mark Zuckerberg geschat op zo een 47 miljard dollar.


Dit is in het verleden een stuk meer geweest, maar een tijdje geleden is Mark Zuckerberg en het bedrijf Facebook negatief in het nieuws geweest vanwege privacy schendingen. Hier is een grote rechtszaak over geweest, waarna Zuckerberg een gedeelte van zijn vermogen verloor.

Waar verdient Mark Zuckerberg geld mee?

Het grootste gedeelte van zijn vermogen verdiend Mark Zuckerberg aan Facebook. Dit bedrijf is hij in 2004 gestart met onder andere Sean Parker. Op het moment dat Mark Zuckerberg Facebook begon was hij pas 20 jaar oud en werd een aantal jaar later de jongste self-made miljardair ter wereld. In 2010 werd er een film gemaakt (The Social Network) over de oprichting van Facebook en dan nadrukkelijk de rol van Zuckerberg hierin. Deze film werd bekroond met awards!

In 2016 werd Mark Zuckerberg zelfs verkozen tot "Person of the Year" door het Amerikaanse tijdschrift "Time". Het is bekend dat Zuckerberg verschillende inkomstenbronnen heeft waarvan Facebook veruit de grootste is. Ook staat Zuckerberg bekend dat hij veel geld afstaat aan goede doelen voor maatschappelijke campagnes. 


Wat verdient Mark Zuckerberg per maand?

Schrik niet, want de bedragen die we gaan noemen kunnen nogal overweldigend overkomen. Forbes heeft onlangs uitgerekend dat Mark Zuckerberg per jaar zo een 23,5 miljard dollar verdiend. Omgerekend is dit maandelijks bijna 2 miljard dollar! Dit zijn bedragen waar de meeste mensen niet eens over hoeven na te denken, maar wat iedere maand op de rekening wordt gestort van Mark Zuckerberg. 


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Oos Kesbeke in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Oos Kesbeke eigenlijk Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Wim Beelen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Wim Beelen eigenlijk Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Alex Kroes in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Alex Kroes eigenlijk Lees meer...