• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Beste Slimme Rookmelder van 2024

Beste Slimme Rookmelder van 2024

Slimme rookmelders zijn een geweldige manier om de veiligheid van jouw huis te verbeteren, omdat ze je huis kunnen beschermen tegen brand terwijl je weg bent en je waarschuwen zodra er gevaar is gedetecteerd. Zo wordt de kans op brand in huis zo klein mogelijk gemaakt. Een slimme rookmelder is anno 2024 een must om in huis te hebbben.

Met slimme rookmelders kun je eenvoudig de meldingen van je rookmelders beheren via je smartphone of tablet. Deze slimme apparaten kunnen ook worden geïntegreerd in een slim huis systeem en zo samenwerken met andere slimme apparaten om je huis nog veiliger te maken.

Ook bieden slimme rookmelders extra functies, zoals CO-detectie, zodat je op de hoogte wordt gebracht van koolmonoxide lekken in huis. Deze geavanceerde functies kunnen je tijdig waarschuwen, zodat je het probleem kan oplossen voordat het gevaarlijk wordt. Er zijn veel verschillende soorten slimme rookmelders. Hieronder worden de beste uitgebreid uitgelicht. Lees snel verder!

Dit zijn de 10 beste Slimme Rookmelders van 2024 

 1. Google Nest Protect - Beste slimme rookmelder
 2. KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder - Beste slimme draadloze rookmelder
 3. Gigaset Rookmelder 2Pack - Beste slimme rookmelder hue
 4. Fiux FXC-3 Slime combimelder - Beste slimme koolmonoxidemelder
 5. LRO Connects SF500S Slimme Rookmelder Kit Beste slimme rookmelder set
 6. Aroha Slimme WiFi Rookmelder - Beste rookmelder met Wifi
 7. Netatmo Slimme Rookmelder - Beste Netatmo slimme rookmelder
 8. Smartwares SH8-90103 Slimme Rookmelder - Beste slimme rookmelder met sensor
 9. Smartwares - Slimme rookmelder met app - Slimme rookmelder met app 
 10. Alecto SMARTSMOKE11 Smart WiFi Rookmelder - Beste goedkope slimme rookmelder 


Onze top 10 intelligente Rookmelders uitgelicht:

Beste slimme rookmelder

Google Nest Protect
[Beste Slimme Rookmelder]

De 2e generatie Nest Protect is een slimme rook- en CO-melder die branden detecteert en je waarschuwt met een heldere stem en mobiele meldingen. Het kan snel brandend en langzaam smeulend vuur detecteren en kan worden uitgeschakeld via de Nest-app op je mobiel. Het apparaat controleert zichzelf automatisch, minder vaak vals alarm door alert te zijn op stoom, verlicht 's nachts de ruimte en waarschuwt je als de batterij bijna leeg is door kort groen op te lichten. 

Deze rookmelder bevat sensoren voor luchtvochtigheid, warmte, aanwezigheid, omgevingslicht en CO, en wordt geleverd met zes lange levensduur AA-batterijen, een montagesteun, vier schroeven, een gebruikershandleiding en een introductiegids. Het apparaat kan onderling draadloos worden gekoppeld en samenwerken met de Nest Thermostaat en Nest Cam

Dit model is verkrijgbaar in het Nederlands en Frans en heeft twee jaar garantie. Het apparaat moet worden geïnstalleerd op plaatsen met een omgevingstemperatuur tussen 4 en 38°C. Kortom, de Nest Protect is een betrouwbare, slimme en eenvoudig te gebruiken oplossing om je veiligheid te waarborgen en je gemoedsrust te verhogen.

Koop de Google Nest Protect nu voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

KlikAanKlikUit
[Draadloze Rookmelder]

Beveilig je huis met de KlikAanKlikUit draadloze rookmelder. Deze slimme rookdetector met foto-elektrisch ontwerp zorgt voor foutloze werking met de laagste kans op vals alarm. Bovendien krijg je een waarschuwingsgeluid als de batterijen bijna leeg zijn, zodat je altijd veilig bent. Zelfs als je niet thuis bent, kun je pushmeldingen ontvangen op je smartphone als het alarm afgaat of de batterijen leeg beginnen te raken.

Het installeren van de Zigbee rookmelder is heel eenvoudig en je kunt de app downloaden en installeren om de rookmelder op een Z1 ZigBee Bridge of ICS-2000 aan te sluiten. Selecteer een kamer in de app, selecteer de Zigbee line/Rookmelder en volg de instructies. Bevestig de rookmelder vervolgens eenvoudig op de gewenste locatie met behulp van de bijgeleverde beugel. Deze Zigbee rookmelder is getest volgens de strengste nalevings- en kwaliteitsnormen voor betrouwbare huisbeveiliging. Zorg voor de veiligheid van je huis met deze slimme en betrouwbare rookmelder.

Koop de KlikAanKlikUit - Draadloze Rookmelder nu voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

Gigaset Rookmelder 2Pack
[Slimme Rookmelder Hue]

Maak je huis veiliger met het Gigaset smart home pakket met twee slimme rookmelders. Deze rookmelders zijn uitgerust met geavanceerde sensoren die onmiddellijk alarm slaan bij rook en hitte. Daarnaast ontvang je via de app direct een alarmmelding op je smartphone. En dat is niet alles, want de geïntegreerde sirene waarschuwt ter plaatse met een luide signaaltoon van meer dan 85 dB (A). Het pakket bevat een basisstation en twee slimme rookmelders die perfect samenwerken. 

Met de Gigaset plug kunnen zelfs de lampen automatisch aanspringen bij een alarm. Zo ben je altijd op tijd gewaarschuwd en kun je snel actie ondernemen bij brand. Dit smart home pakket is niet alleen praktisch, maar ook betaalbaar. Zorg voor meer gemoedsrust en koop nu het Gigaset smart home pakket met twee slimme rookmelders.

Koop de Gigaset Rookmelder 2Pack nu voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

Fiux FXC-3 Slime combimelder
[Slimme Koolmonoxidemelder]

Bescherm jezelf en je omgeving tegen brand en koolmonoxide gevaar met de Fiux combimelder! De combimelder is gemakkelijk te installeren en beschikt over zeer gevoelige sensoren voor een snelle responstijd. Het apparaat heeft een onopvallend design en een luid alarm van 85 dB. Daarnaast heeft het een batterij die wel 10 jaar meegaat en is het vuur- en stofbestendig. De Fiux combimelder kan rook en koolmonoxide detecteren en controleert 24/7 de luchtkwaliteit, rooksensor, batterij en WiFi-verbinding.

Met de bijbehorende app, Tuya app of Smart Life app, ben je 24/7 beveiligd en kun je de combimelder verbinden met meerdere toestellen. Via de app stel je eenvoudig in hoe je gealarmeerd wilt worden en blijf je beveiligd, zelfs wanneer je niet thuis bent. De Fiux combimelder voldoet aan alle Europese en Nederlandse keuringsnormen en heeft een 100% tevredenheidsgarantie.

Koop de Fiux FXC-3 Slime combimelder nu voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

LRO Connects SF500S Slimme Rookmelder Kit [Beste Set]

De ELRO Connects SF500S Rookmelder Kit is een slimme oplossing om je woning te beschermen tegen brand. Deze complete set bevat de ELRO Connects K2 Connector en 3 ELRO Connects Rookmelders die draadloos met elkaar verbonden kunnen worden. Door middel van de ELRO Connects 2.0 App kun je het systeem eenvoudig installeren en bedienen met je smartphone en/of tablet. De rookmelders beschikken over een hoge kwaliteit optische sensor, waardoor ze snel reageren op brand en minder vaak vals alarm geven. 

Bij brand geven ze een alarm van 85 decibel en alle melders geven een alarmsignaal wanneer één melder rook detecteert. Ook ontvang je een alarmmelding op je smartphone via de app, zelfs als je niet thuis bent. Het ELRO Connects systeem werkt op de storingsvrije 868MHz frequentie en heeft een bereik tot 100 meter. Het systeem is uitbreidbaar met diverse andere ELRO Connects producten, zoals CO-melders en bewegingsmelders.

Met de ELRO Connects K2 Connector kun je het systeem beheren en heb je een ingebouwde sirene en LED verlichting om de huidige status aan te geven. De installatie van het systeem is Plug & Play en kost slechts 5 minuten. De set bevat ook batterijen.

Koop de LRO Connects SF500S Slimme Rookmelder Kit nu voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

Aroha Slimme WiFi Rookmelder

Bescherm jouw huis en gezin met de slimme rookmelder met WiFi! Deze draadloze rookmelder heeft hooggevoelige fotoelektrische sensoren die zorgen voor maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het detecteren van rook. Met het moderne design en de WiFi-functie kan jij overal en altijd een melding ontvangen als jouw rookmelder afgaat. Verbind de rookmelder eenvoudig met jouw smartphone via de Tuya-app of Smartlife-app en wees gerustgesteld dat je op tijd gewaarschuwd wordt bij rook- en brandgevaar.

De foto-elektrische sensor van deze rookmelder is effectiever in het detecteren van rook van langzaam brandende branden en minder gevoelig voor vals alarm veroorzaakt door kookdampen of stoom. De rookmelder is ook gemakkelijk te installeren en te resetten met de testknop op de voorkant van de melder.

De AROHA fotoelektrische rookmelder met 10 jaar batterij is TÜV- en CE-gecertificeerd en voldoet aan de hoogste EU-standaarden. En omdat het in Nederland sinds 1 juli 2022 verplicht is om rookmelders te hebben, is dit de perfecte investering voor jouw huis of appartement. Zorg voor de veiligheid van jouw gezin en schaf vandaag nog de slimme rookmelder met WiFi aan!

Koop de nu Aroha Slimme WiFi Rookmelder voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

Netatmo Slimme Rookmelder 

De Netatmo Intelligente Rookmelder is de perfecte oplossing voor iedereen die op zoek is naar een slimme rookmelder met een lange levensduur. Met deze rookmelder ontvang je real-time meldingen op je smartphone, zelfs als je niet thuis bent. De batterij gaat maar liefst 10 jaar mee, dus je hoeft je nooit meer zorgen te maken over vervelende batterijmeldingen.

Daarnaast is de Intelligente Rookmelder gemakkelijk te installeren en controleert hij constant zijn eigen batterij, rooksensor en WiFi-verbinding. Je ontvangt een melding op je smartphone als er een probleem optreedt met een van deze drie. De rookmelder heeft een alarm van 85 dB om je te waarschuwen als er rook wordt gedetecteerd en is volledig stand alone, dus je hebt geen duur intelligent woningsysteem nodig voor de werking.

Stel maandelijkse, halfjaarlijkse of jaarlijkse herinneringen in van de app om de sirene te testen. Met de Netatmo Intelligente Rookmelder ben je altijd verzekerd van optimale veiligheid en gerustheid.

Koop de nu Netatmo Slimme Rookmelder  voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

Smartwares SH8-90103 Slimme Rookmelder [met Sensor]

Met de Smartwares Slimme Rookmelder bescherm je jouw gezin en dierbare bezittingen tegen brand en rookontwikkeling. De rookmelder is eenvoudig te installeren en stuurt bij een noodsituatie niet alleen een luid geluidssignaal, maar ook een notificatie naar jouw smartphone. Zo weet je altijd wat er in huis gebeurt, zelfs als je niet thuis bent. Daarnaast is het mogelijk om noodcontacten in te stellen die ook direct worden gewaarschuwd bij een noodsituatie.

De rookmelder behoort tot de PRO Series en kan worden gekoppeld aan andere rookmelders en aanvullende producten uit deze serie, zoals het slimme deurcontact en slimme kleurlampen. Combineer de rookmelder met de PRO Series Link (niet inbegrepen) en ontvang notificaties via de gratis HomeWizard Link app. De installatie is eenvoudig en de rookmelder is na drie jaar eenvoudig te voorzien van een nieuwe batterij. Kies voor de Smartwares Slimme Rookmelder en geniet van een veilig gevoel in huis en op afstand.

Koop de nu Smartwares SH8-90103 Slimme Rookmelder voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

Smartwares
[Slimme Rookmelder met App]

De Smartwares FSM-12601 Rookmelder Wifi is de perfecte oplossing om je huis, familie en eigendommen te beschermen tegen branduitbraken. Dankzij de bijbehorende Connected at Home app ben je altijd op de hoogte van eventuele noodsituaties, zelfs als je niet thuis bent. De installatie is eenvoudig en vereist alleen een smartphone om verbinding te maken. Daarnaast is het onderhoud ook makkelijk te doen met behulp van de app en de vervangbare 1 jaar batterij.

De app is geschikt voor alle slimme Smartwares producten en kan gebruikt worden voor het beheren van alle apparaten op één plek op je mobiel. Door deze slimme oplossing hoef je geen gateway te installeren en is er geen grens aan de hoeveelheid apparaten die je kan verbinden. Met de Smartwares Rookmelder Wifi voldoe je aan de Europese standaardwetgevingen en voel je je veiliger in je eigen huis. In de doos vind je de rookmelder, schroeven, pluggen en een handleiding. Kies voor de Smartwares Rookmelder Wifi en bescherm jezelf en je geliefden tegen de risico’s van branduitbraken.

Koop de nu Smartwares - Slimme rookmelder met app voordelig op Bol.com


Beste slimme rookmelder

Alecto SMARTSMOKE11
[Beste Budget model]

Op zoek naar een slimme rookmelder die jou en je gezin altijd waarschuwt in geval van brand? De Alecto SMARTSMOKE11 is de perfecte oplossing! Deze rookmelder is eenvoudig te installeren en te bedienen via de gratis Smart Life app voor Android en iOS. Dankzij de koppeling met Tuya kun je ook andere Alecto Smart Life producten bedienen vanuit dezelfde app.

De SMARTSMOKE11 geeft niet alleen een melding via de app, maar werkt ook zelfstandig zonder internetverbinding. Het luide alarm van meer dan 85 decibel zorgt ervoor dat je op tijd wakker wordt, zelfs als je diep in slaap bent. En als je niet thuis bent, word je gealarmeerd via een notificatie via de app.

De rookmelder is ontworpen om te voldoen aan alle Europese normeringen en wordt geleverd met een batterij die tot wel 12 maanden werkt. De handige pauze-, test-, en resettoets maakt het eenvoudig om de rookmelder te bedienen. Bovendien is het apparaat uitbreidbaar en kun je het koppelen aan slimme lampen die rood knipperen bij rookdetectie.

Koop de nu Alecto SMARTSMOKE11 Smart WiFi Rookmelder voordelig op Bol.com

Rookmelder

Wat zijn de voordelen van een Slimme Rookmelder?

Niet voor niets zijn slimme producten tegenwoordig razend populair. Dat geldt ook voor slimme rookmelders, die de vervanging zijn van de klassieke rookmelders. Hieronder worden de belangrijkste voordelen van de nieuwe modellen benoemd, waarmee ze zich onderscheiden van de klassieke modellen die jarenlang gebruikt werden voor bescherming in huis:

 1. Snellere waarschuwingen: Slimme rookmelders zijn in staat om rook sneller te detecteren en waarschuwingen te geven, waardoor er meer tijd is om te reageren en het huis te verlaten in geval van een brand.
 2. Detectie van andere gevaren: Slimme rookmelders kunnen naast rook ook koolmonoxide, hitte en luchtvochtigheid detecteren, waardoor je gewaarschuwd wordt voor meerdere gevaren en beter kunt reageren in geval van een noodsituatie.
 3. Toegankelijkheid op afstand: Slimme rookmelders kunnen op afstand worden bediend en gecontroleerd via een app op een smartphone of tablet, waardoor je altijd op de hoogte kunt blijven van de status van de rookmelder, zelfs als je niet thuis bent.
 4. Integratie met andere slimme apparaten: Slimme rookmelders kunnen worden geïntegreerd met andere slimme apparaten in huis, zoals verlichting, thermostaten en beveiligingssystemen, waardoor je nog beter kunt reageren in geval van een noodsituatie.
 5. Langere levensduur: Slimme rookmelders hebben over het algemeen een langere levensduur dan traditionele rookmelders, waardoor je minder vaak de batterijen hoeft te vervangen en minder kosten hebt op de lange termijn.

Hoe moet ik mijn Rookmelder onderhouden?

Het is belangrijk om een slimme rookmelder goed te onderhouden, zodat deze optimaal kan blijven functioneren. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je slimme rookmelder goed te onderhouden:

 1. Test je slimme rookmelder regelmatig: Zorg ervoor dat je je slimme rookmelder minstens één keer per maand test om er zeker van te zijn dat deze goed werkt. Dit kun je doen door op de testknop op de rookmelder te drukken. Als de rookmelder goed werkt, hoor je een luid alarm.
 2. Maak je slimme rookmelder schoon: Stof, vuil en insecten kunnen de werking van je slimme rookmelder beïnvloeden. Maak de rookmelder daarom regelmatig schoon met een zachte, droge doek. Gebruik geen water of schoonmaakmiddelen.
 3. Controleer de batterij: Als je rookmelder op batterijen werkt, controleer dan regelmatig de batterij en vervang deze indien nodig. De meeste slimme rookmelders geven een waarschuwingssignaal als de batterij bijna leeg is.
 4. Plaats de rookmelder op de juiste plek: Zorg ervoor dat je  rookmelder op de juiste plek hangt. Plaats de rookmelder op een centrale plek in de ruimte en niet te dicht bij de keuken of badkamer. Houd de rookmelder op minstens 30 cm afstand van muren en plafonds.

Door deze stappen regelmatig te volgen, kun je ervoor zorgen dat je slimme rookmelder goed blijft werken en je huis en gezin beschermt tegen brand en andere gevaren.


Waar moet je op letten bij het kopen van een handige rookmelder?

Het kopen van een slimme rookmelder kan bijdragen aan een veiligere woning en meer gemoedsrust. Een slimme rookmelder heeft echter meer functies dan een traditionele rookmelder en er zijn dan ook enkele zaken waar je op moet letten bij het kopen van een slimme rookmelder. Hieronder worden de belangrijkste punten toegelicht.

1. Type sensor

Een slimme rookmelder is uitgerust met sensoren om verschillende soorten gevaar te detecteren. Naast de standaard rookdetectie zijn er ook slimme rookmelders die koolmonoxide, hitte of luchtvochtigheid kunnen detecteren. Het is daarom belangrijk om te bepalen welk type sensor je nodig hebt en welke het beste past bij de locatie waar de rookmelder geïnstalleerd zal worden.

2. Verbindingstype

De meeste slimme rookmelders hebben een wifi-verbinding, maar er zijn ook slimme rookmelders die werken via Bluetooth of Z-Wave. Het is belangrijk om te controleren of de rookmelder compatibel is met de draadloze verbinding van je thuisnetwerk en of deze kan communiceren met andere slimme apparaten in huis.

3. Notificaties

Sommige slimme rookmelders kunnen waarschuwingen versturen via pushnotificaties, sms of e-mail. Het is belangrijk om te controleren of de rookmelder deze notificaties ondersteunt en hoe deze worden verzonden. Ook is het handig om te weten of je de notificaties kunt aanpassen en hoeveel ontvangers deze kunnen krijgen.

4. App-integratie

Een belangrijke functie van slimme rookmelders is de mogelijkheid om deze op afstand te bedienen en te monitoren via een mobiele app. Controleer daarom welke apps beschikbaar zijn voor de slimme rookmelders die je overweegt en welke functies deze bieden. Sommige slimme rookmelders hebben extra functies, zoals het instellen van een schema, stille modus of het uitschakelen van de rookmelder.

5. Stroomvoorziening

Sommige slimme rookmelders werken op batterijen, terwijl andere op netspanning werken. Slimme rookmelders die op netspanning werken zijn vaak duurder, maar hebben als voordeel dat ze geen batterijen hoeven te vervangen en dat ze vaak aangesloten kunnen worden op andere elektrische apparaten in huis.

6. Design

Slimme rookmelders zijn er in verschillende ontwerpen en kleuren. Het is belangrijk om een rookmelder te kiezen die past bij het interieur van de kamer waar deze zal worden geïnstalleerd. Sommige fabrikanten bieden ook accessoires, zoals verschillende gekleurde ringen, om de rookmelder aan te passen aan je persoonlijke smaak.

Brandmelder slim

Slimme Rookmelder installeren - volg de stappen:

Het installeren van een slimme rookmelder is vergelijkbaar met het installeren van een traditionele rookmelder. Het volgen van de onderstaande stappen kan helpen bij een succesvolle installatie:

 1. Kies de juiste locatie: Het is belangrijk om de rookmelder op een geschikte locatie te plaatsen. Dit kan zijn in de buurt van slaapkamers, in de buurt van de keuken of andere plekken waar brandgevaar kan ontstaan. Zorg ervoor dat de rookmelder op minimaal 30 centimeter afstand van de muur of hoek is geplaatst.

 2. Verwijder de oude rookmelder: Als er al een oude rookmelder op de gewenste locatie aanwezig is, moet deze worden verwijderd voordat de nieuwe slimme rookmelder kan worden geïnstalleerd.

 3. Schakel de stroom uit: Als de nieuwe slimme rookmelder op netspanning werkt, moet je de stroom uitschakelen op de betreffende groep in de meterkast.

 4. Boor gaten: Boor de juiste gaten in het plafond of de muur, afhankelijk van de ondergrond waarop de rookmelder wordt gemonteerd.

 5. Bevestig de beugel: Plaats de beugel op de geboorde gaten en schroef deze vast.

 6. Sluit de draden aan: Als de slimme rookmelder op netspanning werkt, sluit dan de draden aan volgens de instructies in de handleiding. Als de slimme rookmelder op batterijen werkt, hoeft deze stap niet te worden uitgevoerd.

 7. Bevestig de rookmelder: Bevestig de slimme rookmelder op de beugel en draai deze vast.

 8. Test de rookmelder: Test de slimme rookmelder door op de testknop te drukken en te luisteren of het alarm afgaat.

 9. Verbind de rookmelder met het netwerk: Volg de instructies in de handleiding om de slimme rookmelder te verbinden met het wifi-netwerk en eventuele andere slimme apparaten in huis.

 10. Controleer de notificaties: Controleer of de slimme rookmelder de juiste notificaties stuurt naar de gekozen apparaten. Dit is belangrijk om te weten of de slimme rookmelder werkt zoals het hoort.

Als er problemen zijn met de installatie, of als de slimme rookmelder niet werkt zoals verwacht, raadpleeg dan de handleiding of de klantenservice van de fabrikant voor hulp. Het is belangrijk om te zorgen dat de slimme rookmelder correct is geïnstalleerd en werkt om een veilige en gezonde woonomgeving te garanderen.


Veelgestelde vragen over Slimme Rookmelders

Wat is de beste slimme rookmelder? 

Er zijn veel verschillende soorten rookmelders met slimme functies. Degene die er bovenuit springt is de Google Nest Protect. Deze rookmelder kan gebruikt worden in vrijwel alle ruimtes. 

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een slimme rookmelder?

Er zijn een aantal aspecten waar een hoge kwaliteit en betrouwbare slimme thermostaat aan moet voldoen. Dit zijn onder andere: sneller waarschuwing van gevaren geven, toegankelijkheid bieden om op afstand te bedienen en de integratie met andere apparaten.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een rookmelder?

Let er bij het aankoopproces van een rookmelder altijd op dat het aangeboden wordt door een betrouwbare partij met een hoge naamsbekendheid. Daarnaast moeten slimme functies ten alle tijden aanwezig zijn bij het product. 


Ook interessant om te lezen:

Koopgidsen

Beste Elektrische Dweil van 2024

In een wereld waar gemak en efficiëntie belangrijk zijn, zijn elektrische dweilen Lees meer...

Koopgidsen

Beste Walkie Talkie van 2024? Ontdek hier!

Ontdek de coolste walkie talkies die er zijn! Ze zijn perfect voor Lees meer...

Koopgidsen

Beste Robot Ramenwasser van 2024

Stel je voor: nooit meer zwoegen met een emmer en spons om Lees meer...