Beste Mini Drone van 2024

Wil je graag de wereld vanuit de lucht ontdekken en unieke beelden vastleggen? Dan is een mini drone een perfecte gadget voor jou! Deze kleine, maar krachtige drones zijn speciaal ontworpen om je een indrukwekkende vliegervaring te bieden, of je nu een beginner of een ervaren piloot bent.

Met een mini drone kan je eenvoudig mooie luchtfoto's en video's maken vanuit een uniek perspectief. Bovendien zijn deze drones vaak uitgerust met handige functies, zoals automatische vluchtmodi en obstakel-detectie, waardoor ze gemakkelijk te besturen zijn.

Of je nu op zoek bent naar een leuk speeltje voor in je vrije tijd, of een handige tool voor professionele doeleinden: wij hebben de beste mini drones voor jou geselecteerd. Ontdek de mogelijkheden van deze mini drones en begin vandaag nog met het verkennen van de wereld vanuit de lucht!

Dit zijn de 10 Beste Mini Drones van 2024 

 1. DJI Mini 2 Fly More Combo - Beste Mini Drone
 2. SefSay P8 Drone Oranje - Mini Drone met Camera
 3. Quad Drone HD Camera - Goedkope Mini Drone
 4. Syma X22W - Mini Drone met WiFi
 5. PuroTech HS107 - Drone Met 4K Full HD Camera
 6. Denver Drone met Camera en App - Zeer eenvoudige bediening
 7. Brandie® Drone - Drone voor Volwassenen
 8. Trendtrading Mini Drone met Camera - Opvouwbare Drone
 9. LUXWALLET® AeroFly² Dodge Drone - Voor beginners
 10. Lipa KF-608 Quadcopter mini drone - Korte afstand


Onze Top 10 Kleine Drones uitgelicht:

beste mini drone

DJI Mini 2 Fly More Combo [Beste Mini Drone]

De DJI Mini 2 Fly More Combo is een compacte en lichte drone met krachtige prestaties en indrukwekkende beeldkwaliteit. Met een gewicht van slechts 249 gram is de drone gemakkelijk mee te nemen op reis en biedt het volledige vrijheid bij het maken van verschillende beelden.

De drone heeft een vliegtijd van maximaal 31 minuten bij een volle accu en kan weerstand bieden tegen harde wind en een hoogte bereiken van 4.000 meter. Met de 12 megapixel camera en de mogelijkheid om 4x in te zoomen, kunnen beelden van verbluffende kwaliteit worden gemaakt. De DJI Fly app maakt het mogelijk om automatisch professionele video's te maken, ongeacht of je een beginner of ervaren vlieger bent.

Er zijn ook handige functies, zoals de 180 graden panorama functie, automatische verbinding met je smartphone en de Smart Return to home. De Fly More Combo wordt geleverd met extra accessoires, waaronder drie Intelligent Flight Batteries, een Two-Way Charging Hub, en een Shoulder Bag. Kortom, de DJI Mini 2 Fly More Combo is ideaal voor iedereen die creatieve video's wil maken en mooie momenten uit het leven wil vastleggen.


Koop de DJI Mini 2 Fly More Combo nu voordelig op Bol.com


beste mini drone met camera

SefSay P8 Drone Oranje
[Mini Drone met Camera]

De SefSay P8 mini drone met camera is een nieuw model in de SefSay-serie met verbeterde functies en prestaties. De drone is uitgerust met een dubbele camera en obstakel ontwijking, en de verbeterde batterijduur gaat nu twee keer zo lang mee met slechts één oplaadbeurt. 

De drone wordt geleverd met een opbergtas en twee accu's, waardoor het gemakkelijk is om hem overal mee naartoe te nemen. De SefSay P8 drone kan op afstand worden bestuurd met een meegeleverde afstandsbediening of via een app op je telefoon. Daarnaast heeft de drone ook handige vliegmodi, zoals een 360 graden rol en een return-to-home functie. Bovendien is de drone licht van gewicht en valt hij onder de 250-gram-grens, waardoor hij niet onder de aangescherpte drone-wetgeving van januari 2021 valt en geen certificaten of drone vliegbewijs nodig heeft om te mogen worden bestuurd. 

Deze mini drone met camera heeft een vliegtijd van 40 minuten en een reikwijdte van circa 200-250 meter. De SefSay P8 drone wordt geleverd met alle benodigde accessoires, zoals een opbergtas, zender, USB-lader, schroevendraaier, propellers en propeller beschermers.

Koop de SefSay P8 Drone Oranje - Mini drone met camera nu voordelig op Bol.com


goedkope mini drone

Quad Drone HD Camera [Goedkope Mini Drone]

De E88 quad drone is een opvouwbare mini-drone die wordt geleverd met 2 extra batterijen, waardoor hij langer kan vliegen. Met de afstandsbediening of een app op je mobiele telefoon kan je de drone besturen en de ingebouwde full HD-camera bedienen. De drone heeft een bereik van 80 tot 100 meter en beschikt over een terugkeer-modus waarmee de drone met één druk op de knop kan terugkeren naar de startpositie. 

Met een gewicht van slechts 220 gram valt de drone niet onder de nieuwe regelgeving die vanaf januari 2021 van kracht zal zijn, wat betekent dat geen certificaten of drone-vliegbewijs nodig zijn om ermee te vliegen. De drone wordt kant-en-klaar geleverd met afstandsbediening, propellerbeschermers, een USB-lader en een opbergtas. Deze full hd drone heeft verschillende handige vliegmodi, zoals een return-to-home functie, headless mode en 360 graden flip mode. In totaal laadt de batterij in 60-70 minuten op en biedt tot 12 minuten vliegtijd.

De E88 quad drone is een gebruiksvriendelijke, betaalbare en draagbare drone die perfect is voor zowel binnen- als buitengebruik en geschikt is voor zowel beginners als gevorderde gebruikers.

Koop de Quad Drone HD Camera nu voordelig op Bol.com


Mini drone met Wifi

Syma X22W
[Mini Drone met WiFi]

De Syma X22W is een mini drone met een live wifi camera en een hoge resolutie camera. De drone is gemakkelijk te besturen via je mobiele telefoon met een WiFi-verbinding, ongeacht of je een Android of IOS besturingssysteem hebt. Bovendien kan de drone met één druk op de knop worden opgestegen en gedaald, terwijl je ook een "Flight Plan" kunt maken door met je vinger een route te tekenen op het scherm van je telefoon en de drone het zal volgen.

De accukwaliteit van de Syma X22W is veel sterker en gemakkelijker te verplaatsen. Hierbij wordt een laadstation meegeleverd en de rotorbladen zijn flexibel. Ook kan de drone op 1 hoogte blijven hangen dankzij de headless mode en altitude mode, waardoor je je kunt concentreren op het maken van foto's en video's.

Dankzij het compacte formaat kan je zowel binnen als buiten vliegen, met een bereik van 70 meter. Het WiFi FPV-bereik is ongeveer 40 meter en je kunt live meekijken met het beeld van de camera op je mobiele telefoon of tablet. De mount (klem voor je mobiel) wordt gratis meegeleverd. Ten slotte zorgt de Barometer HOOGTE ervoor dat de drone op de hoogte blijft waarop de joystick wordt bevrijd na gebruik van de linker joystick (Accelerator) aan de controle van de oplopende / aflopende vlucht van de vliegtuigen.

Koop de Syma X22W mini drone met WiFi nu voordelig op Bol.com


PuroTech HS107
[Drone Met 4K Full HD Camera]

De PuroTech HS107 Drone is een drone met een 4K camera die bediend kan worden via de meegeleverde afstandsbediening of via een smartphone-app. Deze drone wordt geleverd met 2 accu's en een opbergdoos en heeft een vliegtijd van 36 minuten. Met de verschillende vliegfuncties, zoals de 360 graden rol, race modus, headless modus en zweef modus, kan de drone mooie en stabiele beelden maken. 

Daarnaast bevat de drone filters om leuke foto's en filmopnames te maken en kan het apparaat reageren op gebaren om een foto te maken. Live beelden van de drone kunnen op de smartphone worden gevolgd, waardoor de gebruiker precies kan zien wat er wordt gefilmd. De drone is licht van gewicht, waardoor er geen vliegbewijs nodig is en hij gemakkelijk overal kan worden gebruikt.  

Kortom, de PuroTech HS107 Drone is een gebruiksvriendelijke drone met geavanceerde functies en een goede garantie, perfect voor het maken van prachtige luchtbeelden en het hebben van urenlang vliegplezier.

Koop de PuroTech HS107 Drone Met 4K Full HD Camera nu voordelig op Bol.com


drone eenvoudige bediening

Denver Drone met Camera & App [Zeer eenvoudige bediening]

De DCW-380 quadcopter drone is een geweldig instapmodel voor iedereen die de wereld van drones wil verkennen. Het heeft prestaties die tot voor kort voorbehouden waren aan professionele modellen. Deze drone is gemakkelijk te bedienen en heeft een ingebouwde camera waarmee hij scherpe foto's en video's maakt. 

Je kunt de drone eenvoudig bedienen via de bijgeleverde controller of een app op je smartphone, en alle opnames worden direct opgeslagen op je gekoppelde smartphone. De drone heeft led-verlichting om hem gemakkelijk in het zicht te houden en om te waarschuwen wanneer de batterijspanning laag is. Het is zeer stabiel in de lucht en heeft een hoogte hold functie waarmee het automatisch in de lucht kan blijven zweven.

Andere functies zijn onder andere één toets om op te stijgen en te landen, een noodstopfunctie, 'headless' vliegen, een smartphonehouder op de controller en een werkingstijd van ongeveer 8 minuten per lading. De DCW-380 quadcopter drone is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, gemakkelijk te bedienen en kwalitatief hoogwaardige drone.

Koop de nu Denver Drone met Camera en App voordelig op Bol.com


Drone voor volwassenen

Brandie®
[Drone Voor Volwassenen]

De L900 drone is een kleine en lichtgewicht drone die krachtige vliegprestaties biedt en ideaal is voor luchtfotografie. De drone kan gemakkelijk worden meegenomen op reis en is eenvoudig te bedienen met behulp van de bijbehorende app. De GPS-positiebepaling maakt het gemakkelijk om de drone te besturen en te voorkomen dat deze verloren gaat. Bij de levering van de drone krijg je een oplaadbare afstandsbediening en drie batterijen, wat een batterijduur van 3,5 uur oplevert. Het pakket bevat ook extra propellers, reserveonderdelen en een draagtas.

De L900 drone is uitgerust met een 4K HD-camera voor het maken van luchtfoto's en -video's en is voorzien van een vaste camera-bevestiging. Het heeft een vliegtijd van 27 minuten en werkt op een frequentie van 2,4 GHz en 5 GHz. Het heeft een bereik van 300-600 meter voor WIFI-beeldoverdracht en heeft een handgebaren schieten/videoherkenning van 1-3 meter. De drone heeft een vlieghoogte van 120 meter en een maximale diameter van rotor van 30,2 cm. Het apparaat weegt 213,8 g en heeft een capaciteit van een slimme lithiumbatterij van 7,4V 2200mAh. Het is geschikt voor luchtfotografie en heeft een vaste focus en 16 miljoen pixels. 

Koop de nu Brandie® - Drone Voor Volwassenen voordelig op Bol.com


Mini Drone met Camera

SefSay P8 Drone Oranje
[Opvouwbare Drone]

De Trendtrading Pocket Drone is een opvouwbare mini drone die perfect is voor het maken van foto's en video's vanuit de lucht. Het apparaat kan tot 100 meter worden bediend via een mobiele app en een afstandsbediening, waarmee gebruikers HD live-beelden kunnen bekijken via een 2,4 GHz WiFi-verbinding. 

Dankzij de Altitude Hold-functie zijn trillingsvrije beelden mogelijk en het apparaat heeft een bereik van circa 80-100 meter en een vliegtijd van 9 minuten. De Trendtrading Pocket Drone is geschikt voor beginners en wordt geleverd met een opbergtas en extra rotorbladen om de levensduur te verlengen. Ook is deze mini drone zeer eenvoudig te besturen via een afstandsbediening of de mobiele app en heeft handige functies zoals Flip Mode, Headless Mode en Key Return mode.

De drone beschikt over een 2-megapixel 720p HD-camera en live-beelden kunnen tijdens het vliegen direct op een smartphone worden gestreamd. Belangrijk om te vermelden is dat voor het gebruik van deze drone geen vliegbewijs of certificaten nodig zijn, omdat de drone slechts 90 gram weegt.

Koop de nu Trendtrading Mini Drone met Camera voordelig op Bol.com


drone voor beginners

LUXWALLET® AeroFly² Dodge [Drone voor beginners]

De LUXWALLET® AeroFly² drone is een mini drone die speciaal is ontworpen voor beginners en is ontworpen om veilig en gemakkelijk te kunnen vliegen. Deze drone heeft ingebouwde sensoren die ervoor zorgen dat de drone automatisch obstakels ontwijkt. Door de ingebouwde 480P camera kan je snel en eenvoudig video's en foto's maken en deze direct delen via social media of opslaan op je smartphone. 

Met de AeroFly² series kan je tot 150 meter vliegen en de drone wordt geleverd met 2 batterijen waarmee je maximaal 18 minuten per batterij kunt vliegen. De drone is licht van gewicht en weegt slechts 94 gram en valt daarmee onder de A1 klasse volgens de drone wetgeving. Hierdoor is er geen vliegbewijs nodig om de drone te mogen gebruiken. Deze kleine drone heeft een ingebouwde terug naar home (RTH) functie en kan autonoom vliegen volgens een ingestelde route. 

Met de gratis APP kan je foto's en video's real-time versturen naar je smartphone en je kunt de drone ook besturen met de bijbehorende controller of een virtuele bril. De LUXWALLET® AeroFly² drone wordt geleverd met 2 batterijen, heeft een oplaadtijd van 120 minuten en weegt slechts 94 gram.

Koop de nu LUXWALLET® AeroFly² Dodge Drone voordelig op Bol.com


Lipa KF-608 Quadcopter mini drone

De Lipa KF-608 Quadcopter drone is een drone voor beginners met een camera, waarmee je zowel kan vliegen als foto's en video's kan maken. Deze drone is te bedienen met een remote control of via een smartphone-app, waarbij je live beelden kan zien van de HD camera. Verder beschikt de drone  over een One Key Landing-functie, waarmee je de drone makkelijk kan laten landen. Verder kan de quadcopter 360 graden draaien en kan je zelf de hoogte controleren. 

De drone heeft sensoren die ervoor zorgen dat het apparaat niet te hoog vliegt. Het apparaat heeft een afmeting van 8 x 8 x 3 centimeter en wordt geleverd met een remote control, telefoonhouder, batterij, twee extra bladen, usb oplaadkabel en handleiding. Dit apparaat is bedoeld voor beginners en kinderen.

De batterij van de Lipa KF-608 drone heeft een capaciteit van 300 mAh en gaat 10 minuten mee. Het opladen van de batterij duurt ongeveer 50 minuten. Belangrijk om te weten is dat de drone maximaal 30 meter van de bediener af kan staan om contact te hebben en dat het apparaat gebruik maakt van een 2.4 GHz frequentie voor de verbinding.

Koop de nu Lipa KF-608 Quadcopter mini drone voordelig op Bol.com

Kleine drone

Wat is een Mini Drone?

Een mini drone is een kleine drone die meestal klein genoeg is om in de palm van je hand te passen. Mini drones zijn populair vanwege hun draagbaarheid en het vermogen om binnenshuis te worden gebruikt. Ze zijn ook relatief goedkoop in vergelijking met grotere drones en worden vaak gebruikt door hobbyisten, fotografen en videografen om luchtopnames te maken of gewoon voor plezier.


Mini drones kunnen worden bediend via een afstandsbediening of via een mobiele app en sommige modellen zijn uitgerust met camera's, zodat gebruikers luchtfoto's en video's kunnen maken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een kleine drone?

Als je van plan bent om een kleine drone te kopen, zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste drone kiest die aan jouw behoeften voldoet. Dit zijn een aantal overwegingen waar je op moet letten voor de aankoop:

1. Grootte en draagbaarheid 

Mini drones zijn klein en draagbaar, maar de grootte kan variëren. Controleer de afmetingen en het gewicht van de drone om ervoor te zorgen dat deze aan jouw eisen voldoet.

2. Vliegtijd 

De vliegtijd van een drone is belangrijk als je van plan bent om het voor een langere tijd te gebruiken. Controleer de specificaties van de drone om te zien hoe lang de batterij meegaat en of er extra batterijen beschikbaar zijn.

3. Camera

Als je van plan bent om luchtfoto's en video's te maken, moet je letten op de cameraresolutie, de beeldstabilisatie en de mogelijkheid om te livestreamen. Niet alle mini drones hebben camera's, dus als dit belangrijk is voor jouw gebruik, zorg dan dat je er een kiest die camera's heeft of de mogelijkheid biedt om er een aan toe te voegen.

4. Besturing

De meeste mini drones worden bestuurd via een afstandsbediening of via een mobiele app. Controleer de functies van de besturing om te zien welke het meest geschikt is voor jouw gebruik. Hoe beter de besturing is, hoe makkelijker jij met de mini drone kan omgaan.

5. Veiligheidsfuncties

Sommige mini drones hebben functies zoals automatisch terugkeren naar de startpositie, obstakel detectie en noodgevallen landing. Controleer of de drone die je kiest deze functies heeft om te helpen bij de veilige vlucht van de drone.

Drone mini

Hoe moet ik mijn mini drone onderhouden?

Een mini drone kan een leuke manier zijn om buiten of binnenshuis te vliegen en luchtopnames te maken. Net als alle elektronische apparaten, heeft het echter onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat het goed blijft werken en om eventuele schade te voorkomen. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van een mini drone:

 1. Lees de handleiding: Het is belangrijk om de handleiding van de mini drone te lezen voordat je deze gaat gebruiken. Hierin staan instructies over hoe de drone in elkaar gezet moet worden en hoe deze moet worden gebruikt. Het kan ook informatie bevatten over het onderhoud en het oplossen van problemen.

 2. Reiniging: Na elke vlucht is het belangrijk om de mini drone schoon te maken. Veeg het af met een droge doek om stof, vuil en eventuele vlekken te verwijderen. Als er vlekken zijn die niet met een droge doek verwijderd kunnen worden, gebruik dan een vochtige doek. Zorg ervoor dat de drone volledig droog is voordat je hem weer in elkaar zet.

 3. Controleer de propellers: De propellers van een drone zijn een van de belangrijkste onderdelen. Controleer regelmatig of ze nog stevig vastzitten en of er geen scheuren of breuken in zitten. Als je beschadigingen opmerkt, vervang dan de propellers voordat je de drone opnieuw gebruikt.

 4. Controleer de batterijen: De batterijen zijn een ander belangrijk onderdeel van de mini drone. Controleer regelmatig of de batterijen nog in goede staat zijn en of er geen lekkage is opgetreden. Vervang de batterijen indien nodig en volg de instructies in de handleiding voor het opladen van de batterijen.

 5. Bewaar de drone op een veilige plek: Zorg ervoor dat de mini drone op een veilige plaats wordt bewaard wanneer deze niet in gebruik is. Plaats het in een droge ruimte en uit de buurt van kinderen en huisdieren.

 6. Houd software up-to-date: Veel mini drones hebben software-updates beschikbaar om ervoor te zorgen dat de drone goed blijft werken. Controleer regelmatig of er updates beschikbaar zijn en installeer deze indien nodig.

Door deze onderhoudstips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je mini drone goed blijft werken en je er veilig en plezierig gebruik van kunt maken.


Hoelang gaat een Mini Drone gemiddeld mee?

De levensduur van een mini drone kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de drone, de frequentie en intensiteit van het gebruik, de omstandigheden waarin de drone wordt gebruikt en de zorg en het onderhoud die eraan worden besteed. Over het algemeen kan een mini drone van goede kwaliteit jaren meegaan als deze goed wordt onderhouden en niet te vaak wordt blootgesteld aan schade of storingen.

Een belangrijk onderdeel van de levensduur van een mini drone is de levensduur van de batterij. De meeste mini drones hebben een vliegtijd van 5 tot 15 minuten, afhankelijk van het model en de omstandigheden, voordat de batterij moet worden opgeladen. Over het algemeen hebben de batterijen van mini drones een levensduur van ongeveer 300 tot 500 oplaadcycli, afhankelijk van het merk en het model van de drone. Dit betekent dat als je de drone elke dag zou gebruiken, de batterij na ongeveer een jaar of iets langer vervangen zou moeten worden.

Naast de batterij is het belangrijk om andere onderdelen van de drone regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen, zoals de propellers en andere onderdelen die blootgesteld zijn aan slijtage of mogelijke schade. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, kan de levensduur van de mini drone worden verlengd en kun je er langer van genieten.


Veelgestelde vragen over Drones

Wat is de beste mini drone? 

Mini drones zijn er in verschillende soorten, maten en prijscategorieën. Volgens eerdere consumenten is de DJI Mini Fly 2 More Combo echter de beste mini drone

Wat is de levensduur van een mini drone?

De meeste mini drones hebben een vliegtijd tussen de 5 - 20 minuten, waarna de drone opgeladen moet worden. Over het algemeen gaan mini drones meer dan 10 jaar mee, indien je het apparaat goed onderhoud.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een mini drone

De belangrijkste eigenschappen waar je op moet letten bij het kopen van een mini drone zijn: De grootte & draagbaarheid, de kwaliteit van de camera, de vliegtijd en de besturing van het apparaat.


Ook interessant om te lezen:

Gadgets

De voordelen van een op maat gemaakte koffer voor waardevolle technologie

Technologie speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Of het Lees meer...

Koopgidsen

Beste Elektrische Dweil van 2024

In een wereld waar gemak en efficiëntie belangrijk zijn, zijn elektrische dweilen Lees meer...

Duurzaamheid, Gadgets

Waarom technische snufjes een must zijn in huis

Er komen steeds meer technische snufjes op de markt, ook voor in Lees meer...