• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 belangrijke technologische trends van 2024

5 belangrijke technologische trends van 2024

De technologie neemt de wereld over en dat is te zien aan de laatste ontwikkelingen zoals de crypto opkomst, automatisering en robotisering. Doordat deze ontwikkelingen zijn ingevoerd in het verleden is de verwachting dat we nog veel meer gaan zien van technologische trends. Welke technologische trends er afgelopen jaar zijn geweest en welke we kunnen verwachten in de toekomst wordt duidelijk in dit artikel. Lees met ons mee! 

Wat houdt technologie precies in?

Begrip beschrijvend is technologie het geheel aan technieken, methoden, processen en vaardigheden dat gebruikt wordt voor de productie van goederen en diensten, of ter verwezenlijking van een maatschappelijk/wetenschappelijk doel. Technologie manifesteert zich in objecten en organisatievormen.

Met technologie bedoelen wij in dit artikelen de mate waarin de wereld zich heeft ontwikkeld op het gebied van bijvoorbeeld automatisering of digitalisering. Denk aan trends op het internet, slimme elektronische apparatuur en bijvoorbeeld de chips die tegenwoordig in veel producten en pasjes gebruikt worden.


In wat voor tempo ontwikkeld de wereld zich? 

De wereld ontwikkeld zich in een razend tempo, met een snelheid die we nog nooit eerder hebben gezien. Zeker door de opkomst van internet zo een 30 jaar geleden zijn er grote technologische stappen gezet. In de afgelopen 20 jaar is de wereld harder gegroeid dan de 2000 jaar hiervoor. Dit alles heeft te maken met digitalisering en automatisering. 


Wat zijn de belangrijkste technologische trends van dit jaar?

Afgelopen jaar zijn er ook weer veel technologische ontwikkelingen geweest op de wereld. Bedrijven zoeken constant naar oplossingen voor problemen en proberen dit te bereiken door creativiteit en met de nieuwste technologieën. Hieronder vind je 5 technologische trends die afgelopen jaar zijn intrede hebben gedaan: 

  1. Metaverse 
  2. Robotica 
  3. Cyber security
  4. NFT
  5. Hybride werken

Stuks voor stuk hebben deze ontwikkelingen te maken met technologische aspecten. Zo is Metaverse het ontdekken van mogelijkheden in de virtuele wereld, robotisering gaat gepaard met automatisering en cyber security is voornamelijk gefocust op hackers tegenhouden en IT technologie. NFT is een vorm van beleggen in digitale kunst en hybride werken is er ingekropen sinds de Covid'19 pandemie. 

Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...

Overig

Wat valt er allemaal onder een telefoonreparatie?

In onze hyperverbonden wereld is een smartphone bijna een verlengstuk van onszelf Lees meer...

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...