• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3x de beste Smartwatch stappentellers

3x de beste Smartwatch stappentellers

Inzichten krijgen in je sportprestaties en calorieën verbranding, het is een ontwikkeling geweest waar veel mensen hun voordelen uit hebben gehaald. Het helpt bijvoorbeeld bij het afvallen, je prestaties nauwkeurig te meten en het opstellen van rapporten. Een smartwatch stappenteller is een klein apparaatje met ontiegelijk veel functionaliteiten. Deze gadget kan op ieder moment gebruikt worden om bepaalde data te genereren en dat maakt een smartwatch stappenteller zo bruikbaar. In dit artikel kom je meer te weten over de gadget en stellen we de 3 beste smartwatch stappentellers op.

Wat is Smartwatch stappenteller?

Een stappenteller horloge is een sporthorloge die gebruikt wordt om bijvoorbeeld stappen te tellen die je zet in het dagelijks leven, maar ook om sportprestaties, calorieën verbranding, hoogteverschillen en nog veel meer data te analyseren. Een smartwatch stappenteller heeft hetzelfde formaat als een normaal horloge. Het verschil zit hem in het feit dat je een smartwatch stappenteller kan verbinden met je mobiele telefoon, waardoor je verbinding kan maken met specifieke apps. 

Deze apps zorgen er vervolgens voor dat data geanalyseerd kan worden. Sommige Android en IOS mobiele telefoons beschikken over een ingebouwde stappenteller. Deze ingebouwde functie kan je vervolgens koppelen aan je smartwatch, waardoor je inzichten te zien zijn op je horloge. Het is een technologische ontwikkeling die een aantal jaar geleden is doorgevoerd en waar hedendaags veel mensen gebruik van maken. 


Top-3 beste stappentellers Smartwatch

Nu je weet wat een stappenteller horloge is, hebben we voor jou de beste 3 smartwatches uitgezocht die beschikken over een stappenteller functie voor meer inzichtelijkheid. De beoordeling is gedaan aan de hand van reviews door eerdere consumenten en door het uitgebreid analyseren van de functionaliteiten, eigenschappen en betrouwbaarheid van het product. De volgende smartwatches zijn het beste uit de test gekomen: 

Apple Watch Series 6


Smartwatch kopen - waar op letten?

Als je daadwerkelijk op het punt staat om een stappenteller smartwatch te kopen, dan zijn er een aantal eigenschappen waar de horloge aan moet voldoen. Zorg ervoor dat je altijd vooronderzoek doet bij het kopen van een smartwatch. Je wilt natuurlijk nooit dat je achteraf spijt krijgt van een aankoop en zeker niet met een relatief duur product zoals een smartwatch. Hieronder worden een aantal belangrijke punten opgesomd waar een goede smartwatch aan moet voldoen: 

  • GPS ondersteuning
  • Waterdicht
  • Makkelijk te verbinden met smartphone
  • Alles gericht op gezondheid en sport prestaties
  • Overzichtelijk display

Dit zijn een aantal punten opgesomd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer eigenschappen waar een smartwatch stappenteller aan voldoet. Dit zijn naar onze mening echter de belangrijkste, dus we raden je aan om altijd aan deze punten te denken voordat je besluit om over te gaan tot koop.


Voordelen van een Smartwatch?

1.

Inzichten in al je prestaties. Zowel calorieën verbranding als hoogteverschillen en voedingsschema's. 

2.

Je bent beter bereikbaar aangezien je horloge verbonden is met je telefoon. Ook berichten krijg je binnen.

3.

Je hebt onder andere ook geen pinpas meer nodig, want je kan betalen bij pinautomaat met de smartwatch.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Duurzaamheid, Gadgets

Waarom technische snufjes een must zijn in huis

Er komen steeds meer technische snufjes op de markt, ook voor in Lees meer...

Gadgets

Welke technologische gadgets kunnen je helpen bij de energiemanagement?

We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om ons leven zo energiezuinig Lees meer...

Duurzaamheid, Gadgets

De voordelen van een refurbished laptop: Duurzaamheid en betaalbaarheid in harmonie

In de wereld van elektronica worden refurbished laptops steeds populairder, en met Lees meer...