• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies ik de beste ergonomische bureaustoel uit?

Hoe kies ik de beste ergonomische bureaustoel uit?

Het is een onderwerp dat vaak onderschat wordt, maar een juiste houding achter een bureau of tafel is zo ontzettend belangrijk. Niet alleen een verkeerde houding, maar ook een verkeerde hoogte of een slechte kwaliteit van de stoel waar je op zit kan fysieke problemen opleveren. Dit zal je niet na 1 keer merken, maar na langere periode is dit zeker weten voelbaar in je lichaam. Daarom raden wij aan om een ergonomische bureaustoel te kopen. In dit artikel gaan we dieper in op wat een ergonomische bureaustoel is en waar je op moet letten bij het kopen van de beste ergonomische bureaustoel:

Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is een specifiek ontworpen stoel die zich aanpast aan de vormen van het menselijk lichaam. Het voordeel aan deze stoelen is dat het comfort, veiligheid en veel ondersteuning biedt. Bij het ontwerp van bureaustoelen wordt rekening gehouden met verschillende lichaamstypes en meerdere zithoudingen. Deze soort bureaustoelen zijn daarom ook verstelbaar, zodat je de juiste houding voor jezelf kan instellen.


Ergonomische bureaustoel kopen: waar op letten?

Misschien ben je wel opzoek naar de beste bureaustoel voor thuiswerken. Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare ergonomische bureaustoel koopt van de hoogste kwaliteit, moet je op een aantal punten letten. Deze aspecten bepalen of een ergonomische stoel goed werkt, veilig is en een lange levensduur heeft. Ga deze punten langs bij je aankoop overweging en je maakt gegarandeerd de juiste keuze:

Verstelbare zithoogte

Een goede bureaustoel die ergonomisch werkt moet altijd een verstelbare zithoogte hebben. Je moet de stoel namelijk kunnen aanpassen aan het bureau of tafel waar jij achter zit. Niet ieder bureau heeft dezelfde hoogte, waardoor het belangrijk is dat je de ergonomische stoel hierop kan aanpassen. Een verstelbare zithoogte is het eerste punt waar je naar kijkt bij het kopen van een ergonomische bureaustoel. 

Ontwerp

Kijk altijd goed naar het type ontwerp van de bureaustoel. De meeste modellen hebben een S of W ontwerp. Dit zijn 2 soorten ontwerpen die goedgekeurd zijn en veel gebruik worden bij het maken van de beste ergonomische bureaustoelen. De S en W pasvormen zijn dusdanig ontworpen dat het op de meeste lichaamstypes past en daarom voor een brede doelgroep geschikt is.

Ventilatiesysteem

Niets is zo vervelend als een plakkerige en zwetende rug tijdens het werken. Dit hoeft niet perse te komen door het warme weer, maar kan ook door een rug die constant tegen een niet-geventileerd stoel zit komen. Daarom raden we ten alle tijden aan om een ergonomische bureaustoel te kopen die een ventilatiesysteem bevat. Zo zal je minder snel zweten en kan je ontspannender zitten.

Conclusie

Een verkeerde zithouding is niet alleen oncomfortabel, het is daarnaast ook nog eens schadelijk voor je lichaam. Op den duur zal je erge pijn ondervinden door het te lang hebben aangehouden van een verkeerde zithouding. Koop daarom een ergonomische bureaustoel die ervoor zorgt dat je altijd comfortabel en juist zit. Let bij de aankoop van een ergonomische bureaustoel op of het voorwerp verstelbaar is in de hoogte, welk type ontwerp het heeft en of de stoel een ventilatiesysteem bevat.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technologische innovaties in druktechnieken

Bij druktechnieken zijn ingrijpende transformaties gedaan door de technologische vooruitgang. Van de Lees meer...

Overig

Wat is beter? Noise canceling of active noise canceling

Het lijkt op elkaar, maar toch zit er een verschil tussen noise Lees meer...

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...