• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke gratis CRM software systemen kan ik gebruiken?

Welke gratis CRM software systemen kan ik gebruiken?

De wereld gaat digitaal en daar speelt vrijwel iedereen op in. Constant zie je ontwikkelingen op het gebied van digitalisering, robotisering en automatisering. Bedrijven willen de nieuwste kennis en dat kan alleen als je meegaat met de ontwikkelingen. 1 van de specifieke punten waar bedrijven volop gebruik van maken is een CRM systeem. In bijna ieder bedrijf zie je dat CRM relaties automatisch onderhouden worden doordat ze een software hier voor gebruiken. In dit artikel wordt alles duidelijk omtrent CRM systemen, zodat jij weet wat het inhoudt en welke je misschien in de toekomst kan gebruiken. 

Wat is een CRM software systeem?

Een CRM software systeem helpt je bij het beheren van je klantgegevens. Voor ieder bedrijf is dit een handige tool, aangezien je klanten automatisch opgeslagen en verwerkt worden. Zo kan je duizenden klanten hebben zonder het overzicht kwijt te raken. Daarnaast biedt een CRM systeem ondersteuning voor bijvoorbeeld het sales management, social media en koopgerichte acties.

Communicatie wordt versterkt door een CRM software systeem, aangezien iedereen nauw met elkaar in contact staat. Ook zijn en cloud gebaseerde CRM systemen, deze zorgen voor volledige mobiliteit en digitalisering. 


Waarom beginnen met een CRM systeem?

Een simpel antwoord op deze vraag: "omdat klantrelaties verbetert worden en het overzicht makkelijker wordt". Met een CRM systeem kan je bijvoorbeeld klantrelaties up-to-date houden, elk contact bijhouden en opslaan en klant accounts beheren. CRM (Customer Relation Management) zijn in het verleden ontworpen voor bedrijven klantrelaties willen verbeteren. Veel bedrijven kunnen niet eens meer opereren zonder een CRM systeem aangezien er dagelijks enorme hoeveelheden data en gegevens opgeslagen moeten worden. 


Welke CRM software systemen zijn er?

Ondernemers zijn geen ondernemers als ze niet inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen en daar een winstgevend model op proberen te bouwen. In het geval van CRM zijn er in het verleden ook bedrijven geweest die hier meteen mee aan de slag gingen en een overzichtelijk en goed werkend systeem ontwikkelde. Hieronder worden de meest bekende en gebruikte CRM systemen benoemd die in de loop der jaren duizenden bedrijven uit de brand hebben geholpen:

  1. HubSpot CRM systeem
  2. Salesforce
  3. ZOHO
  4. Customer Data Management
  5. Sales automation 

Dit zijn nog maar enkele CRM systemen van de enorme aantallen waar je uit kan kiezen. Toch zijn dit systemen die in de meeste top lijstjes bovenaan staan en waar veel bedrijven positieve ervaringen mee hebben. Dit zijn dus CRM systemen die we kunnen aanraden op basis van eerdere reviews .


Is er ook nog een beste optie? 

Als we de beste opties gaan uitlichten zal iedereen een andere mening hierover hebben. Bedrijven gebruiken verschillende soorten CRM systemen en als de gebruikservaring bevalt zullen ze al snel zeggen dat het de beste optie is. Toch zijn er een aantal die door veel bedrijven gebruikt worden en waarvan de feedbacks louter positief zijn. In dit geval gaat het om de volgende systemen: HubSpot CRM systeem & Salesforce. 

Om meer informatie over deze 2 soorten te krijgen klik je op de links hieronder! Duidelijk zal worden welke diensten er worden aangeboden door beide partijen, wat de prijzen zijn en waar het systeem zich in onderscheid: 

HubSpot CRM

Salesforce.nl

Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

ICT & Internet

Een diepgaande blik op Devoteq: Experts in SolidWorks tekenen

Bent u bekend met Devoteq? Dit vooraanstaande bedrijf specialiseert zich in engineering Lees meer...

ICT & Internet

Welke banen heb je binnen de ict?

Als je een richting op wilt gaan waar je veel baankansen zult Lees meer...

ICT & Internet

Optimaal contractmanagement en efficiënte factuurverwerking voor bedrijven

In de steeds complexer wordende wereld van zakendoen vormen het beheren van Lees meer...