• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Jitse Groen in 2024?

Wat is het vermogen van Jitse Groen in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Thuisbezorgd.nl oprichter Jitse Groen? In dit artikel vertellen we je alles over zijn huidige vermogen. We vertellen waar hij zijn geld mee verdient en wat zijn salaris is. Lees snel verder over deze interessante Nederlandse tech-ondernemer!

Wie is Jitse Groen en waar verdient hij geld mee?

Jitse Groen is de oprichter en tevens CEO van Just Eat Takeaway. In Nederland kennen we het bedrijf vooral als Thuisbezorgd.nl waarin je gemakkelijk online eten kunt bestellen. 

De jonge ondernemer is geboren in 1978 in Delft. Toen hij studeerde aan de Universiteit Twente, kwam hij al met het idee om zo'n bedrijf op te richten. Dit gebeurde nadat hij online Chinees eten wilde bestellen, maar dit lukte niet. Hij besloot zich in te schrijven en in 1999 was Thuisbezorgd.nl dan ook een feit.

Jaren verder besloot Jitse Groen met zijn bedrijf de beurs op te gaan. De beursgang van Just Eat Takeway vond plaats in 2016. De koers heeft vele schommelingen te verduren gehad en staat momenteel een heel stuk lager dan voorheen. Dit gaat dan ook ten koste van het (virtuele) vermogen van deze selfmade-miljonair. 

Wat is het vermogen van Jitse Groen?


Jitse Groen bezit op dit moment 15,3 miljoen aandelen van Just Eat Takeaway. Met de huidige koers van Just Eat schatten we zijn vermogen dus in op zo'n 300 miljoen euro.


Jitse Groen bezit op dit moment de 34e plek van de Quote500. Groen bezit natuurlijk over een prachtig vermogen, maar mede dankzij het koersverlies op de beurs verloor hij ten opzichte van 2021 ruim 14% aan vermogen.


Wat verdient Jitse Groen, oprichter & CEO van Just Eat, aan salaris?

Naast het vermogen van Groen, hebben we ook onderzoek gedaan naar zijn huidige salaris. Beursgenoten.nl beschikt over de kloppende gegevens. Volgens die website ligt het salaris van J. Groen op 475.000 euro per jaar. Dit is exclusief een bonus van maximaal 657.000 euro.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...