• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Jack Ma in 2024?

Wat is het vermogen van Jack Ma in 2024?

Heb jij altijd al meer willen weten over het vermogen van Alibaba miljardair Jack Ma? In dit artikel vertellen we je alles over zijn huidige vermogen. We vertellen waar hij zijn geld mee verdient en hoe hij aan dit extreem hoge vermogen is gekomen. Lees snel verder:

Wat is het vermogen van Jack Ma?


Jack Ma is in de Westerse wereld misschien niet zo een bekende naam, maar is een van de grootste speler op de Aziatische markt. Dat komt door zijn rol als mede-oprichter van Alibaba Group, een van de grootste handelsondernemingen op het internet. 


Het al je dan ook niet verbazen dat het vermogen van Jack Ma waanzinnig hoog is. Anno 2024 wordt zijn vermogen geschat op 57 miljard dollar. Naar verwachting zal dit vermogen in de toekomst gaan stijgen, zeker door de technologische ontwikkelingen en de opmars van de Aziatische markt op het wereldtoneel.

Waar verdient Jack Ma geld mee?

Het grootste gedeelte van Jack Ma zijn vermogen komt vanuit Alibaba Group. Dit is het meest toonaangevende internetbedrijf van China waar dagelijks miljarden producten worden gekocht. Naast zijn rol in Alibaba Group is Jack Ma ook China's grootste filantroop en is hij een groot voorstander van een open marktgestuurde economie. 

In 2018 kondigde Jack Ma zijn afscheid als CEO van Alibaba aan en daarmee ging zijn vermogen ook wat omlaag. Momenteel focust Ma zich op onderwijsprojecten die hij zelf financiert. Met een geschat vermogen van 57 miljard dollar wordt Jack Ma gezien als rijkste persoon van China.


Wat verdient Jack Ma per maand?

Als rijkste persoon van China met een waanzinnig hoog vermogen zullen de inkomsten per maand gigantisch zijn voor Jack Ma. Forbes berekende over het afgelopen jaar dat Ma zo een 9,8 miljard dollar bij elkaar sprokkelde. Omgerekend is dit maandelijks een bedrag van meer dan 810 miljoen dollar. Dit zijn geen kleine bedragen en we hoeven dan ook zeker geen medelijden te hebben met Jack Ma, oprichter van Alibaba group.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...