• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Kees Koolen in 2024?

Wat is het vermogen van Kees Koolen in 2024?

Heb jij altijd al meer willen weten over het vermogen van Booking- en Uber miljonair Kees Koolen? In dit artikel vertellen we je alles over zijn huidige vermogen. We vertellen waar hij zijn geld mee verdient en hoe hij aan dit mooie vermogen is gekomen. Lees snel verder!

Waar verdient Kees Koolen geld mee?

Kees Koolen is geboren op 19 augustus 1965 in Bergeijk, in Noord Brabant. In zijn jongere jaren studeerde hij technische bedrijfskunde aan de Universiteit Twente, waar hij dus veel technische kennis heeft ontwikkeld. Toch is hij niet afgestudeerd, maar is hij zijn eigen bedrijf begonnen. Hierin adviseerde hij andere bedrijven op het gebied van technologie.

Later heeft Kees Koolen, samen met andere ondernemers, Booking.com opgericht. Hij werd CEO van Booking. Wie kent Booking.com nou niet? De wereldberoemde prijsvergelijkingswebsite van hotels is uitgegroeid tot een imperium. In 2005 verkocht hij de website voor 110 miljoen euro.

Op dit moment is Kees Koolen voorzitter & CEO van Koolen Industries, een Nederlandse schone energie conglomeraat. Daarnaast is/was hij ook investeerder, van onder andere Uber, Holidu en Parkbee.

Wat is het vermogen van Kees Koolen?


Het vermogen van Kees Koolen wordt geschat op zo'n €350 miljoen euro.

Hij begon met bouwen aan zijn vermogen op het moment toen hij 100 aandelen van 25 gulden (van Booking.com) kocht. Uiteindelijk heeft zijn aandeel in Booking verkocht voor 110 miljoen euro. Later als investeerder van Uber beheerde hij 200 miljoen euro aan aandelen, verkocht deze en nu staat hij zelfs in de Quote 500.


Wat verdient Kees Koolen aan salaris?

Dat Kees Koolen vermogen is, weten we inmiddels wel. Toch zei hij ooit: 'van mijn investeringen, mislukt 90%.' Die andere 10%, met Booking & Uber als ultieme klappers, maakten hem een rijke man. Op dit moment bezit hij van veel verschillende bedrijven, waarmee hij dus zijn kansen spreid. Maar wat Kees Koolen zichzelf aan salaris uitkeert, is helaas onbekend bij ons.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...