• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is de beste beurs voor het kopen van aandelen in de technologie?

Wat is de beste beurs voor het kopen van aandelen in de technologie?

Technologische aandelen, ze zijn aantrekkelijk momenteel en dat is goed te begrijpen. In de nieuwe digitale en innovatieve wereld wordt focus gelegd op technologische ontwikkelingen. Bedrijven spelen hier op in en daarom is er ook veel vraag naar. Zo ook naar aandelen in de technologische sector! In dit artikel wordt duidelijk wat de beste beurs is voor het kopen van aandelen in de technologie sector met daarbij alle benodigde informatie.

Wat zijn technologische aandelen?

Technologische aandelen zijn (zoals de naam uiteraard al zegt) aandelen in de technologische sector. Dit kunnen aandelen zijn die specifiek te maken hebben met tech, maar ook aandelen van een bedrijf die een ontwikkeling teweeg brengt in een hele andere sector. Vaak worden bij technologische aandelen categorieën als robotisering, automatisering en digitalisering benoemd. 

Het voordeel van technologische aandelen is dat ze sterk kunnen groeien. Het risico ervan is dat ze natuurlijk ook snel kunnen dalen. Dat komt doordat het vooral om ontwikkelingen gaat en je altijd maar moet afwachten hoe de ontwikkeling aanslaat op de maatschappij. Het kan zijn dat de ontwikkeling goed aanslaat en dan zullen de aandelen gigantisch stijgen. Helaas kan het ook de andere kan opgaan waardoor de aandelen keihard dalen. 


Op welke beurzen kan ik aandelen kopen?

Er zijn veel beurzen waar je aandelen kan kopen in allerlei verschillende categorieën. Dit kan op een Nederlandse beur, maar ook op een internationale zoals de Amerikaanse of Chinese beurs. Een beurs is een openbare, georganiseerde marktplaats voor aandelen, effecten, derivaten en andere financiële instrumenten. De belangrijkste functie waar een beurs aan moet voldoen is een eerlijke, efficiente en ordelijke handelsmogelijkheid bieden voor koop en verkoop. 

De bekendste beurzen op de Nederlandse markt zijn AEX en AMX. Hier kan je dan ook aandelen kopen en weer verkopen. Bekende beurzen in Amerika zijn New York Stock Exchange en de Nasdaq Stock Exchange. Hier bevinden zich giganten als Amazon, Nike en Walmart zich. De Chinese beurs waar veel in aandelen gehandeld wordt is de Shanghai Stock Exchange.


Op welke beurs zijn de meeste aandelen in de technologie te koop?

Technologische aandelen zijn verkrijgbaar op verschillende beurzen. Het meest vertrouwelijk is om te traden op een bekende beurs. Enkele opties op de Nederlandse markt zijn AEX en AMX. Wil je liever in het buitenland traden? Dan raden we de Amerikaanse beurs aan. Onder andere de New York Stock Exchange bevat een aantal belangrijke en groeiende tech bedrijven waar je uitstekend in kan investeren.

Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Jorien van den Herik in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Martin van den Brink in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Gerard Joling in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Gerard Joling eigenlijk Lees meer...