• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Aandeel Atos kopen: wat zijn de mogelijkheden?

Aandeel Atos kopen: wat zijn de mogelijkheden?

Atos is een Frans bedrijf dat zijn bedrijfsvoering ook uitvoert in Nederland en hier gezien wordt als een van de grootste tech bedrijven van het land. Atos zit verspreid over heel de wereld en heeft in de loop der jaren een groot marktaandeel opgebouwd. In dit artikel wordt duidelijk wat voor bedrijf Atos is, hoe de koers staat en waar je aandelen van het bedrijf kan kopen. 

Wat voor bedrijf is Atos?

Atos is een Frans tech bedrijf dat zich bezighoud met alle ontwikkelingen omtrent IT, consultancy en systeemontwikkelingen. In de Benelux is het onder andere actief in betalingen, outsourcing en IT dienstverlening. In totaal heeft het bedrijf meer dan 110,000 werknemers die actief zijn over heel de wereld. Hiermee is het een van de grootste bedrijven van West-Europa. 

het hoofdkantoor van Atos is gevestigd in de Franse hoofdstad Parijs. Hiermee heeft het een centrale ligging en is het goed bereikbaar vanuit andere landen. Bedrijven die onder Atos vallen zijn onder andere: Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify en Worldline. 


Waar kan je aandelen van Atos kopen?

Wil je aandelen van Atos kopen, dan zal je op de Franse beurs moeten kijken. Het bedrijf is namelijk aangesloten bij de beurs Euronext. Sinds 2017 maakt Atos deel uit van de CAC 40 aandelenindex. Dit is de aandelenindex van de 40 belangrijkste bedrijven aan de Franse beurs die is begonnen met een beginwaarde van 1000. 4 keer per jaar wordt deze index heroverwogen, maar de verwachting is dat Atos hier niet snel uit zal verdwijnen. 

Een aandeel van Atos kan dus interessant zijn voor de toekomst en nu weet je ook waar je heen moet gaan om een aandeel van het bedrijf te bemachtigen. 


Wat zijn de verwachtingen van Atos aandelen?

De verwachtingen omtrent Atos zijn hoog. Het is een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waarvan de bedrijfsuitvoering interessant is voor de toekomst. IT en systeemontwikkelingen sluit namelijk perfect aan op de technologische ontwikkelingen die hedendaags plaatsvinden. Denk aan VR, automatisering en digitalisering. Zeker in Europa zal Atos dus een grote bijdrage hebben aan de toekomstige wereld.

Het is dus interessant voor iedereen om Atos aandelen te kopen. In de afgelopen jaren zijn de aandelen wat gedaald, maar naar verwachting zal dit in de toekomst weer groeien. Nogmaals, aandelen van Atos kan je kopen op de Franse beurs Atos.

Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Oos Kesbeke in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Oos Kesbeke eigenlijk Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Wim Beelen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Wim Beelen eigenlijk Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Alex Kroes in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Alex Kroes eigenlijk Lees meer...