• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat zijn grote Nederlandse tech bedrijven?

Wat zijn grote Nederlandse tech bedrijven?

Technologie is een steeds belangrijker onderdeel van onze samenleving en vrijwel alle activiteiten die je gedurende een dag uitvoert hebben voor een gedeelte te maken met technologie. Of dat nou specifiek een technologisch apparaat inhoudt of dat je iets doet waarbij je iets omtrent de techniek nodig heb. Bedrijven spelen hier op in en tegenwoordig zijn er dan ook tech bedrijven in Nederland. In dit artikel kom je erachter wat een tech bedrijf precies is en wat de top-5 grootste tech bedrijven in Nederland zijn. Ook is het belangrijk om te weten hoe de toekomst er uit ziet voor dit soort bedrijven, want het groeipotentieel is gigantisch.

Wat zijn tech bedrijven?

Tech bedrijven zijn technologische bedrijven waarbij ontwikkeling, automatisering en robotisering centraal staat. Zeker in de huidige samenleving zijn dit bedrijven die een grote invloed hebben op de samenleving. Tech bedrijven houden van technologie en alles wat te maken heeft met ontwikkelingen. In Nederland zijn een aantal grote tech bedrijven, maar in het buitenland zijn de echte tech giganten actief.

Zo is er een term benoemd (Big Tech) die staat voor de aller grootste tech bedrijven ter wereld. De meest bekende bedrijven die onderdeel zijn van Big Tech zijn Amazon, Apple, Facebook, Alphabet (moederbedrijf van Google) en Microsoft. Niet alleen zijn dit de grootste tech bedrijven, maar het zijn überhaupt de grootste bedrijven ter wereld. Dit geeft aan hoe belangrijk de technologie is in de huidige maatschappij. 


Wat zijn de 5 grootste tech bedrijven in Nederland?

Eerder zijn de Big Tech bedrijven genoemd die een grote invloed hebben op de ontwikkelingen in de wereld, maar ook in Nederland zijn er grote tech bedrijven die een groot aandeel hebben in onze landelijk uitvoeringen. Dit zijn bedrijven die technologie en ontwikkelingen hoog op het vaandel hebben staan en waar de verwachting van is dat ze nog verder gaan groeien. Hieronder worden de top-5 grootste tech bedrijven uit Nederland uitgelicht: 

  1. ASML - Leverancier van machines
  2. Atos - Systeemontwikkelingen
  3. Ayden - Betaalplatform
  4. KLM - Vliegmaatschappij 
  5. Booking - Accommodatie vergelijker

Dit zijn enkele voorbeelden van de grootste tech bedrijven van Nederland. Niet per definitie focussen ze zich enkel en alleen op technologie, maar wordt het wel volop doorgevoerd in de bedrijfsvoering. 


Hoe ziet de toekomst voor deze bedrijven eruit?

De toekomst van tech bedrijven ziet er rooskleurig uit. Dat komt voornamelijk doordat alle activiteiten en bedrijfsuitvoeringen steeds meer digitaal gaat en er gekeken wordt om bepaalde inspanningen te robotiseren. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn tech bedrijven nodig die onderzoek doen naar de mogelijkheden. Voorbeelden van mogelijkheden waar bedrijven momenteel volop onderzoek naar doen zijn: leven in de ruimte, het creëren van een virtuele wereld en het ontwikkelen van digitale kunst.

Zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen waar tech bedrijven onderzoek naar doen, maar het belangrijkste om te weten is dat je nog veel gaat horen van dit soort bedrijven in de toekomst. Niet voor niets zijn tech bedrijven de grootste bedrijven ter wereld en dit zal voorlopig zo blijven.

Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technologische innovaties in druktechnieken

Bij druktechnieken zijn ingrijpende transformaties gedaan door de technologische vooruitgang. Van de Lees meer...

Overig

Wat is beter? Noise canceling of active noise canceling

Het lijkt op elkaar, maar toch zit er een verschil tussen noise Lees meer...

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...