• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Pieter Schoen in 2024?

Wat is het vermogen van Pieter Schoen in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van investeerder Pieter Schoen? In dit artikel vertellen we je over zijn huidige vermogen en hoe hij zijn geld verdient met daarbij zijn salaris. Lees snel verder over deze interessante ondernemer!

Wie is Pieter Schoen en waar verdient hij geld mee?

Pieter Schoen (geboren in 1975 in Athene) is een Nederlands investeerder en ondernemer. Daarnaast is hij bekend als televisiepersoonlijkheid in de Nederlandse versie van het programma Dragons' Den. Als investeerder en ondernemer is Pieter Schoen succesvol geworden als mede-oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij. 

Tijdens zijn studie begon Pieter Schoen met ondernemen samen met zijn studiegenoot Harald Swinkels. Eerst begonnen ze uitgeverij Tweesprong en later begonnen ze in 1999 een multimedia en IT bedrijf. In 2015 richten de studievrienden samen het Nederlands Energie Maatschappij op waarna het bedrijf in 2018 voor zo een 200 miljoen euro wordt verkocht. 3 jaar later gaat Schoen weer de Nederlandse energie markt op met het Belgische bedrijf Mega.  

In de tussentijd is Pieter Schoen ook nog eens investeerder in tientallen bedrijven. Dit doet hij via de investeringsmaatschappijen VOC Capital Partners en Shoe Investment.

Wat is het vermogen van Pieter Schoen?


Anno 2021 werd het vermogen van Pieter Schoen op ongeveer 180 miljoen euro geschat. Hiermee is hij een van de meest succesvolle ondernemers en investeerders van ons land en dat geeft hem een mooie plek in de quote 500. In 2021 was stond Pieter Schoen op plek 268!


Door zijn kennis, vastberadenheid en investeringsinzicht gaan wij er niet vanuit dat Pieter Schoen zijn vermogen snel zal verliezen. Sterker nog, de verwachting is dat Pieter misschien wel een veel hoger vermogen zal genereren door de schommelingen en hoge tarieven op de energiemarkt. We zijn benieuwd waar Pieter Schoen over enkele jaren staat.


Wat verdient Pieter Schoen aan salaris per maand?

Het is moeilijk te zeggen wat Pieter Schoen per maand aan salaris verdiend. Pieter is namelijk investeerder en ondernemer en kent daarom geen vast salaris. Ongetwijfeld zal de energie expert goede tijden kennen en wat mindere tijden en daarom is er geen vast salaris te benoemen. Wel kunnen we met zekerheid zeggen dat Pieter Schoen miljoenen verdiend per jaar en dat we absoluut niet hoeven te jammeren om de investeerder.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Jorien van den Herik in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Martin van den Brink in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Gerard Joling in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Gerard Joling eigenlijk Lees meer...