• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Jan Slagter in 2024?

Wat is het vermogen van Jan Slagter in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Omroep MAX directeur Jan Slagter? In dit artikel vertellen we je over zijn huidige vermogen en hoe hij zijn geld verdient met daarbij zijn salaris. Lees snel verder over deze interessante ondernemer!

Wie is Jan Slagter en waar verdient hij geld mee?

Jan Slagter (69) is een Nederlandse ondernemer die publiekelijk vooral bekend is als de eigenaar van Omroep MAX. Naast zijn functie als omroepbestuurder komt Jan Slagter ook regelmatig voor in diverse talkshows en is hij televisiepresentator. Slagter begon zijn carriere als huurkoopmakelaar bij ABN AMRO en stapte later over naar de Nederlandse Vereniging ter Bevordering van het Levensverzekeringswezen om daar te werken als reclamemedewerkers. Daarnaast stichtte hij de Stichting Welzijn Gehandicapten Nederland op om het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren. 

In 2002 kwam Slagter zijn grote doorbraak nadat hij Omroep MAX oprichtte. Hij vond dat er te weinig media-aanbod was voor ouderen en dat hier meer aandacht voor moest komen. In 2005 wordt voor het eerst een programma uitgezonden op de zender. Omroep MAX hoort bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en onderscheid zich door zich niet op de traditionele menigte te focussen, maar op een specifieke doelgroep. 

Naast zijn werk als directeur is Jan Slagter ook presentator van programma's als: MAX Maakt MogelijkMAX GeheugentrainerMissie MAX en MAX Proms. In september 2023 kondigde Slagter aan te stoppen als directeur van de Omroep vanaf eind 2024. Tot die tijd zullen we ongetwijfeld nog veel horen van deze succesvolle ondernemer.

Jan Slagter vermogen


Het zal je niet verbazen dat Jan Slagter in de loop der jaren een groot vermogen heeft opgebouwd. Via de Publieke Omroep en zijn rol als presentator op de Nederlandse televisie heeft Slagter een mooi bedrag bij elkaar verdiend. Anno 2024 wordt geschat dat Jan Slagter een vermogen heeft van 5 tot 6 miljoen euro. Dit vermogen is grotendeels opgebouwd vanaf 2002, het moment dat Omroep Max opgericht werd. 


Wat verdient Jan Slagter aan salaris per maand?

Het is lastig om te zeggen wat ondernemers maandelijks verdienen. Het vermogen van Jan Slagter is rond de 5 tot 6 miljoen euro, maar dit is niet maandelijks opgebouwd. Het inkomen van Slagter kan sterk varieren door pieken en dalen en door zijn werk als presentator. In 2019 werd aangekondigd dat omroepbazen vanaf 2021 maximaal €209,000 per jaar mogen verdienen. Op dat moment verdiende Jan Slagter zo een €193,000 per jaar. 


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...