• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 5x de nieuwste trends van het Internet

5x de nieuwste trends van het Internet

Het internet en de ontwikkelingen ervan gaat razendsnel en dat heeft te maken met de digitalisering en automatiseringen van de 21e eeuw. Veel bedrijven spelen in op marktvragen en ontwikkelen de nieuwste internet tools om alles te vermakelijken. In dit artikel gaan we na wat de 5 nieuwste trends zijn van het internet, waar je ongetwijfeld meer van gaat horen in de toekomst. Deze 5 trends zullen de toekomst overnemen en het internet laten ontploffen! 

Wat is internet precies?

Het internet is een netwerk dat computers wereldwijd met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat instellingen eenvoudig met elkaar kunnen communiceren en informatie delen. Internetten is mogelijk door de combinatie van computer, servers, kabels, satellieten en software. Het is een openbaar netwerk en is toegankelijk voor iedereen die een computer/smartphone en een verbinding heeft. Het is een afkorting van het woord: internetworking (netwerken onderling verbindend)


Wie heeft internet opgericht?

Het internet is opgericht in het jaar 1969 door APRANTET. Dat is een gebouwd netwerk in de Verenigde Staten en bij de oprichting van het internet was alles nog ontoegankelijk en complex om te begrijpen. Tegenwoordig is het internet een wereldwijd fenomeen en gebruik bijna iedereen dagelijks het internet voor aankopen, het krijgen van kennis en het navigeren van de weg. Oftewel, vrijwel niemand kan meer zonder internet anno 2022! Het is een massamedium met vele succesfactoren die enorm gegroeid is en nog veel meer zal gaan groeien in de toekomst.

Het internet zoals wij dat kennen is opgericht door Tim Berners-Lee. Hij is verantwoordelijk geweest voor de opkomst van het WWW, dat bestaat uit aspecten zoals de URL, HTML en HTTP. 


Wat zijn uit het verleden belangrijke internet trends geweest?

Kijkend naar het verleden zijn er een aantal trends op het internet geweest die erg belangrijk waren waardoor het platform is uitgegroeid tot de belangrijkste bron van netwerken hedendaags. Tuurlijk zijn er ontzettend veel trends te benoemen, maar de belangrijkste (die de grootste invloed hebben gehad) waren de volgende: 

 • Opkomst Social Media
 • Microsoft 
 • Youtube 

Zeker Social Media heeft een grote invloed gehad op het internet. Door verschillende platformen zoals Twitter, Facebook en Instagram staan mensen nog dichter met elkaar in contact en kan je ten alle tijden laten weten wat je aan het doen bent. Mensen worden dichter met elkaar verbonden (op een goede en minder goede manier) en de wereld is kleiner geworden. 


Wat zijn toekomstige trends van het internet?

In de toekomst zullen er nog veel meer trends komen die van grote invloed zullen zijn op het internet. Aangezien de wereld volop digitaliseert zal het internet uitgroeien tot een nog belangrijkere bron van ons bestaan. Hieronder worden de 5 verwachte trends genoemd van het internet waar naar verwachting het internet nog meer door zal gaan groeien: 

 1. Digitalisering van sectoren als de bouw en diensten industrie
 2. Een Virtual Reality wereld creëren 
 3. Cybersecurity en dataveiligheid wordt nog belangrijker
 4. Doorgroei van Social Media naar nog meer bereik
 5. Metaverse met robotica en NFT

Wanneer deze trends plaats gaan vinden en of ze daadwerkelijk plaats gaan vinden is altijd afwachten. Wel zijn onderzoekers en tech experts het erover eens dat dit zomaar een belangrijke trends kunnen gaan worden, waardoor het internet nog groter en belangrijker voor ons zal worden.

Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

ICT & Internet

Welke banen heb je binnen de ict?

Als je een richting op wilt gaan waar je veel baankansen zult Lees meer...

ICT & Internet

Optimaal contractmanagement en efficiënte factuurverwerking voor bedrijven

In de steeds complexer wordende wereld van zakendoen vormen het beheren van Lees meer...

ICT & Internet

Dit moet elke gerespecteerde IT-er kunnen

IT-ers hebben de toekomst in handen. Nu alles steeds meer digitaal wordt, Lees meer...