• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo maak je ruimte vrij in je bedrijf

Zo maak je ruimte vrij in je bedrijf

Bij bedrijven draait het meestal om tijd en geld, maar ook ruimte is een belangrijke parameter voor succes. Je bedrijfskosten verlagen en efficiënter werken is goed en heel belangrijk, dat is een feit. Jammer genoeg leggen veel te weinig ondernemingen de focus op ruimte vrijmaken, waardoor er al snel chaos ontstaat – en laat dat nu net heel wat tijd en geld kosten.

Hoe zorg je ervoor dat je onderneming overzichtelijk blijft? Welke manieren zijn er om ruimte vrij te maken, zonder dat de efficiëntie van je bedrijf daardoor negatief beïnvloed wordt? Hier lees je er meer over!

3 manieren om meer ruimte te creëren in je bedrijf

1. Werk in de hoogte

Deze tip is vooral van toepassing op bedrijven die een aparte stockruimte of magazijn hebben en die gebruiken om goederen voor korte of langere tijd op te slaan. In de hoogte werken, bijvoorbeeld door middel van stellingen en steigers, is een goede manier om plaats te besparen en toch een goed overzicht te houden.

Houd er wel rekening mee dat je in dat geval ook extra maatregelen moet treffen. Denk maar aan de aankoop van een heftruck om palletten veilig en snel te stapelen. Als je een heel groot magazijn hebt, is een digitaal beheersysteem onmisbaar, want anders loopt alles al snel in het honderd!

2. Ga voor IT-recycling in je onderneming

IT-recycling is interessant vanwege duurzaamheid, maar ook omdat je er heel wat plaats mee bespaart. IT-recycling is de recyclage van elektronische apparaten, zoals:

  • computers
  • smartphones
  • printers
  • routers

Bij sommige bedrijven is het ook mogelijk om servers en grotere installaties te laten recycleren. Op die manier laat je je bedrijf ontruimen en heb je geen last meer van apparaten die toch verouderd zijn en maar op de kast blijven staan.

3. Investeer in externe opslagruimte

Het huren van externe opslagruimte is in sommige gevallen misschien wel de beste oplossing als je overzicht wilt krijgen op je magazijn of bedrijfspand. Vooral voor bedrijven die een grote hoeveelheid goederen willen opslaan en daar gewoon de ruimte niet voor hebben. 

Wel belangrijk is dat je die opslagruimte niet te ver van je bedrijfspand zoekt, want anders zijn er weer heel wat logistieke uitdagingen mee verbonden. Het voordeel? In veel gevallen betaal je voor extra stockruimte niet eens zo veel, dus zelfs beginnende bedrijven kunnen het doen!


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technologische innovaties in druktechnieken

Bij druktechnieken zijn ingrijpende transformaties gedaan door de technologische vooruitgang. Van de Lees meer...

Overig

Wat is beter? Noise canceling of active noise canceling

Het lijkt op elkaar, maar toch zit er een verschil tussen noise Lees meer...

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...