• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat te doen met oude kabels van apparatuur?

Wat te doen met oude kabels van apparatuur?

Heb je een wirwar van kabels in je bezit, waarvan je geen idee hebt wat je ermee moet? Uiteraard is het mogelijk om de kabels weg te gooien, maar daarmee zorg je wel voor een extra belasting voor het milieu en een aanslag op de natuur. Je kunt de materialen veel beter inleveren en indien mogelijk worden ze dan deels zelfs gerecycled, wat ervoor zorgt dat de materialen weer opnieuw gebruikt kunnen worden en de delfstoffen niet opnieuw uit het milieu gehaald moeten worden. Hieronder meer over wat te doen met oude kabels van apparatuur.

Veel kabels van apparatuur hebben een koperen of ijzeren binnenkant. Dit zorgt ervoor dat die kabels geld waard zijn en ingeleverd kunnen worden bij een oud ijzerhandel. De vergoeding die je hier vervolgens voor zult krijgen hangt af van de huidige prijs van het materiaal, zoals van koper of oud ijzer. Heb je een hele berg aan (zwaardere) kabels dan kan dat dus best nog weleens zorgen voor een leuke zakcentje en je doet ook nog eens iets goed voor het milieu, aangezien veel materialen uit de kabels gerecycled zullen worden. Welke kabels kun je allemaal inleveren? Meer over oude kabels inleveren lees je op Oudmetaalhandel.nl. Hier kun je ook de actuele ijzer en koper prijs bekijken.

Grondkabels

Bij grondkabels moet je vooral denken aan kabels die gebruikt worden om elektriciteit of internet aan te leggen onder de grond. De kern van deze kabels bestaat dikwijls uit lood, ijzer of koper. Er zijn heel veel soorten grondkabels, waardoor het moeilijk te bepalen is wat voor vergoeding je ervoor krijgt. Bedrijven met ervaring kunnen echter in een oogopslag zien wat voor materiaal de kern van de kabel bevat en zo de prijs bepalen op basis van de actuele prijzen. 

Kabelbomen van auto’s

Deze kabels bevatten vaak koperen onderdelen en zorgen voor geleiding en verbinding van en naar de sensoren in auto’s. De auto’s van tegenwoordig bevatten door de vele elektrisch gestuurde onderdelen veel kabels en dus ook veel oud ijzer of kopermaterialen die je in kunt leveren en kunt laten recyclen. Je houdt er dan ook nog eens een zakcentje aan over.

Datakabels

Datakabels bevatten vaak aan de binnenkant deels PVC en deels koper. Deze kabels worden vaak gebruikt voor telefoonverbindingen, netwerkverbindingen of het tot stand brengen van internetverbindingen. Vaak vormen meerdere dunne draden en kabels een dikker exemplaar, wat deze soort uitermate geschikt maakt om in te leveren voor recycling.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...

Overig

Wat valt er allemaal onder een telefoonreparatie?

In onze hyperverbonden wereld is een smartphone bijna een verlengstuk van onszelf Lees meer...

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...