• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat te doen bij een stroomstoring?

Wat te doen bij een stroomstoring?

Zit je net lekker tv te kijken, valt de stroom uit en werken alle elektrische apparaten niet meer. Dit is uiteraard erg vervelend, zeker ’s avonds. Als het even duurt is het nog wel gezellig en kun je ouderwets gezellig een kaarsje aansteken en een kaartspelletje spelen, maar het is toch goed om te weten wat je allemaal kunt doen bij een stroomstoring, zeker als deze wat langer duurt.

Oorzaak van de stroomstoring

Uiteraard is het handig om na te gaan wat de oorzaak van de stroomstoring is. Ligt het binnenshuis bij een gesprongen stop of met een oorzaak in de meterkast of is het een probleem in de wijk of straat? Check bijvoorbeeld eens bij de buren of zij wel stroom hebben en of de straatverlichting wel of niet brandt. Als de straatverlichting uit is, is de stroomstoring buiten ontstaan door het raken van een kabel bij werkzaamheden of bij defecte kabels. Is dit het geval, dan is het belangrijk om een melding te doen bij de energieleverancier dat de elektriciteit niet meer werkt. De leverancier die de stroom in de wijk verzorgt zal dan vermoedelijk polshoogte komen nemen (zeker na vele meldingen) en het probleem inventariseren en zo snel mogelijk op gaan lossen, zodat de getroffen huishoudens weer snel zijn voorzien van stroom. Bij een probleem in huis kun je bijvoorbeeld RSelectro.nl inschakelen om het probleem te verhelpen. Dit bedrijf is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. 

Meterkast check

Is het een probleem wat zich binnen jouw huis bevindt en heb je verstand van elektra? Dan zijn er diverse opties die je zelf kunt checken om te kijken waar het probleem zit. Kijk eerst of je de groepen in de meterkast uit kunt schakelen en zet vervolgens de schakelaar van de aardlek weer omhoog. Lukt dit niet? Dan is de schakelaar vermoedelijk kapot. Blijft de schakelaar omhoog staan? Haal de stekkers dan allemaal uit het stopcontact. Schakel de groepen achter elkaar aan weer in. Blijft de aardlek omhoog staan, dan is dat probleem uitgesloten. Merk je dat de aardlekschakelaar bij een bepaald apparaat uitvalt? Dan kan dit een overbelaste groep betekenen of een apparaat wat teveel stroom vergt. Ook kun je uiteraard checken of er toevallig geen zekering is gesproken die vervangen dient te worden.

Woon je in de regio Amsterdam en weet je dat het probleem zich binnen jouw elektrische apparaten en meterkast bevindt? Schakel dan een spoed elektricien in Amsterdam in om je snel weer te voorzien van stroom. Je zal hier uiteraard wel meer geld voor moeten betalen omdat zij met spoed naar je huis toe komen. 

Elektricien

Weet je zeker dat er zich een probleem in je huis voordoet met een stroomstoring en heb je geen verstand van elektra? Ga dan zeker niet zelf aan de slag met bovenstaande checks, maar schakel iemand in die elke dag bezig is met elektra en het opsporen van problemen in meterkasten. Bel een gecertificeerde elektricien op, zodat je binnen korte tijd hopelijk weer kunt genieten van goed werkende elektrische apparaten in huis.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...

Overig

Wat valt er allemaal onder een telefoonreparatie?

In onze hyperverbonden wereld is een smartphone bijna een verlengstuk van onszelf Lees meer...

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...