• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Rishi Sunak in 2024?

Wat is het vermogen van Rishi Sunak in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Brits politicus Rishi Sunak? In dit artikel vertellen we je over zijn huidige vermogen en hoe hij zijn geld verdient met daarbij zijn salaris. Lees snel verder over deze interessante politicus:

Wie is Rishi Sunak en waar verdient hij geld mee?

Rishi Sunak is een Britse politicus en was de Chancellor of the Exchequer (minister van Financiën) van het Verenigd Koninkrijk. Hij is lid van de Conservative Party en vertegenwoordigt het kiesdistrict Richmond in North Yorkshire in het Britse Lagerhuis. Op dit moment is Sunak de premier van het Verenigh Koninkrijk.

Als Chancellor of the Exchequer was Rishi Sunak verantwoordelijk voor het beheer van de overheidsfinanciën van het Verenigd Koninkrijk en speelde hij een cruciale rol in het ontwikkelen van het economisch beleid, met name tijdens de COVID-19-pandemie, toen hij verschillende financiële steunmaatregelen heeft aangekondigd om de economische gevolgen van de pandemie te verzachten.

Rishi Sunak vermogen


Rishi Sunak wordt gezien als de rijkste Britste politicus ooit. In 2024 werd zijn vermogen geschat op zo een 850 miljoen euro. Een gedeelte van zijn vermogen heeft hij zelf opgebouwd als zakenbankier bij het bedrijf Goldman Sachs, maar het grootste gedeelte van zijn vermogen komt vanuit zijn vrouw Akshata Murthy. Zij is de dochter van een Indiase multi miljardair die achter het softwarebedrijf Infosys zit. Rishi Sunak heeft zelf ook een Indiase achtergrond en is de eerste premier van het Verenigd Koninkrijk met een migratie achtergrond. 


Wat verdient Rishi Sunak aan salaris per maand?

Het salaris van Rishi Sunak als premier van het Verenigd Koninkrijk wordt vastgesteld door de Britse overheid en is openbaar beschikbaar. De exacte bedragen kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder zijn specifieke functie en eventuele aanpassingen aan het salarisbeleid. Jaarlijks ontvangt Rishi Sunak een salaris van € 91.782,00, wat neerkomt op een maandsalaris van € 7.648,50.


Lees ook: 


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...