• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tips voor beginnende drone piloten

Tips voor beginnende drone piloten

Wanneer je jouw eerste drone hebt aangeschaft ben je hier zuinig op. Dit is immers een flinke investering. Het is daarom handig om je eerst goed in te lezen voordat je jouw drone gaat besturen. Zo kun je veel veilige vlieguren maken met jouw nieuwe drone. Om goed voorbereid de eerste kilometers te maken kun je jouw drone vliegbewijs via EUdronebewijs.nl halen. Bij drones vanaf 250 gram heb je namelijk een vliegbewijs nodig om te mogen vliegen met een drone binnen de EU, IJsland, Zwitserland en Finland. Wanneer je twijfelt of jij een drone vliegbewijs nodig hebt kun je dit online opzoeken. Zo weet je zeker dat jij je aan de regels houdt en dat jij op een veilige manier jouw drone kunt besturen in Nederland of wanneer je op vakantie gaat. Na de opleiding kun je examen doen. Bij het behalen van je examen kun je zelf gaan vliegen met de drone.

Zo maak je een eerste veilige vlucht

Nu je jouw vliegbewijs op zak hebt is het tijd om jouw eigen drone de lucht in te sturen. Wanneer je jouw drone hebt aangeschaft is het aan te raden om de drone volledig op te laden en de handleiding uitgebreid door te nemen. Er zijn diverse apps die je kunt downloaden. Het is aan te raden om dit te doen. Mocht er iets fout gaan dan kan de drone altijd weer naar jouw huis worden gestuurd. Voordat je met de drone gaat vliegen is het belangrijk dat je alle onderdelen en de verbinding goed controleert. Mocht je de opleiding voor drone vliegen niet hebben gevolgd, dan is het aan te raden om eerst in de achtertuin te oefenen met het opstijgen en landen van de drone. Ga dus niet direct lange afstanden vliegen maar zorg dat je eerst de drone goed onder controle hebt.

Hou het veilig voor jezelf en andere

Zorg ervoor dat je jouw drone altijd in het zicht houdt tijdens het vliegen. Zo zie je altijd precies waar jouw drone zich bevindt. Mocht er onverhoopt iets fout gaan, dan weet je de drone in ieder geval weer terug te vinden. Het is aan te raden om de drone netjes op de grond te laten landen. Pak de drone pas op wanneer de propellers niet meer draaien. Pak de drone dus ook niet zomaar uit de lucht. Dit kan zorgen voor verwondingen en kan ervoor zorgen dat je drone kapot gaat. Ga ook niet dicht langs mensen vliegen doordat dit ook kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Het is de bedoeling dat jij andere mensen niet tot last bent met jouw drone.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...

Overig

4 Essentials voor het netwerkinfrastructuur in onderwijsinstellingen 

De digitale wereld is al een tijdje niet meer weg te denken Lees meer...

Overig

CRM: de meest kostbare investering in je klanten

In de moderne bedrijfswereld is het onderhouden van klantenrelaties van essentieel belang Lees meer...