• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Industrial manipulatoren, wat zijn dat?

Industrial manipulatoren, wat zijn dat?

Er zijn veel bedrijven waar wordt gewerkt met zware materialen. Deze dienen te worden verplaatst of opgetild te worden. Het is dan prettig om een handig hulpmiddel te hebben dat je hierbij kan helpen. Hiermee ontlast je jouw medewerkers en kan er efficiënter worden gewerkt. Een van deze handige hulpmiddelen is de industrial manipulator van Roosen BPL Handling. Met deze industrial manipulatoren wordt de menselijke hand als het ware vervangen. Zij nemen al het zware tilwerk op zich waardoor het werk van de medewerker eenvoudiger wordt. Zowel het optillen als het handlen, liften en manipuleren van zware materialen is kinderspel met deze toevoeging. Het product of materiaal kan worden vastgepakt voor de industrial manipulator waarna de medewerker dit zware product in de juiste richting duwt. Vervolgens kan het zware materialen worden losgelaten. Zo kan de medewerker goed samenwerken met een industrial manipulator.

Wat zijn de voordelen van een industrial manipulator

Met een industrial manipulator kan er efficiënter worden gewerkt. De medewerkers zijn productiever en het verzuim kan naar beneden worden gebracht. Dit komt doordat de medewerkers niet meer zelf hoeven te tillen en sjouwen. De industrial manipulator is dus een handig hulpmiddel die jouw medewerkers kan ontlasten bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Met deze toevoeging wordt de productiviteit verhoogt wat weer zorgt voor meer omzet. Ook kan een industrial manipulator geen zware objecten laten vallen waar dit bij medewerkers wel kan gebeuren. Hierdoor verklein je de kans op verwondingen maar ook op beschadigingen van het product. Uiteindelijk bespaar je hier ook weer geld mee en voorkom je uitval van collega’s.

De verschillende soorten manipulatoren

Omdat ieder bedrijf anders is en ieder bedrijf met andere materialen en objecten werkt, zijn er meerdere manipulatoren te koop. Zo kun je zelf kijken wat het beste bij jouw bedrijf past. Er zijn veel verschillende objecten die kunnen worden getild door de industrial manipulatoren zoals: pallets, kisten, accu’s, dozen, of assen. Naast de standaard manipulatoren kan er ook een industrial manipulator op maat worden gemaakt die voldoet aan alle wensen van het bedrijf. Voordat je het product aanschaft kun je ook eerst een industrial manipulator uittesten om te kijken of dit iets is voor jouw bedrijf. Wanneer je eenmaal kennis hebt gemaakt met de industrial manipulator zie je direct waarom dit kan bijdragen aan het bedrijf. Je neemt hiermee het werk uit handen van je vaste medewerkers en zorgt voor een hogere productiviteit op de werkvloer.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Het belang van goede verpakking in de farmaceutische industrie

Verpakking speelt een cruciale rol in de farmaceutische industrie, waar de veiligheid Lees meer...

Overig

De rol van een kwaliteitsmanagementsysteem in de zorg

In de wereld van de gezondheidszorg is er niets belangrijker dan de Lees meer...

Overig

De 5 beste partijen om online TV te kijken

TV kijken via internet is gewoon geweldig. Je kiest zelf waar en Lees meer...