• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoeveel kWh heb je nodig voor het opladen van je auto?

Hoeveel kWh heb je nodig voor het opladen van je auto?

Wil je graag een laadpaal voor thuis? Dan is de reden daarvoor waarschijnlijk omdat je een elektrische auto hebt gekocht en deze op wil kunnen laden. Een auto kan thuis, op je werk of onderweg op worden geladen, maar thuis heeft wel een groot aantal voordelen. Lees je daarom goed in wat er voor mogelijkheden zijn en weet ook hoeveel kWh er nodig is om je auto op te kunnen laden. We bereiden je er graag op voor, dus lees je goed in! 

Je auto thuis opladen is een goede optie

Je wil een elektrische auto thuis opladen, dit is vaak een goede en voordelige keuze. Je betaalt dan dezelfde prijs voor een kWh stroom dan die je thuis ook gebruikt. Je hebt het voordeel in 2023 dan nog dat er een prijsplafond geldt op de energietarieven en dat kan dan ook weer in jouw voordeel werken in deze situatie. Een ander gemak is als jij zelf een laadpaal thuis hebt, dat deze ook altijd beschikbaar is voor jou. Dus moet je je auto opladen, dan kan dat ook en hoef je niet te wachten tot een andere auto bijvoorbeeld klaar is met opladen. Als je zonnepanelen hebt, is dat helemaal ideaal. Je zou dan gebruik kunnen maken van de stroom die je zelf op hebt gewekt. Dit is dan vaak ook ngo een stuk voordeliger. 

Hoeveel kWh om je auto op te laden

De laatste jaren zijn er steeds meer elektrische auto’s ontwikkeld en deze worden ook alsmaar beter. De nieuwere modellen hebben dan ook een grotere actieradius dan de eerste auto’s die toen hiervoor zijn ontwikkeld. De accu’s zijn dan ook enorm verbeterd en ze kunnen dan ook meer stroom (kWh) opslaan en ze zijn ook zuiniger, waardoor je hem minder vaak op moet laden. Je hebt auto’s die een verbruik hebben tussen de 8 kWh en de 30 kWh per 100 km. Maar hoeveel kWh er nodig is hangt af van welke elektrische auto je hebt. Om na te gaan hoeveel kWh jij nodig hebt, moet je even kijken naar het model en type auto dat je hebt en dan weet je het zo. Als je dan zuiniger uit wil zijn dan kun je het vergelijken met nieuwere modellen en wie weet kun je hem dan wel inruilen om uiteindelijk toch goedkoper uit te kunnen zijn.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technische uitdagingen los je op met Polyamide platen en staven

Polyamide platen en staven vormen een essentieel onderdeel van moderne industriële toepassingen. Lees meer...

Overig

Hoe werkt event marketing?

Event marketing is een krachtige manier om consumenten te bereiken en een Lees meer...

Overig

Fatbikes: Een gezonde keuze?

Fatbikes, met hun opvallend dikke banden, zijn niet alleen een opmerkelijk zicht Lees meer...