• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De voordelen van een prepaid simkaart

De voordelen van een prepaid simkaart

Veel mensen geven te veel geld uit aan hun telefoonabonnement. Het kan daarom slim zijn om over te stappen op een telefoon zonder simlock en een prepaid simkaart. In dit artikel lees je waarom dit vaak een goede keuze is. Ga je binnenkort een nieuwe simkaart kopen? Dan vind je hier handige tips.

Het is goedkoop

Een groot voordeel van een prepaid simkaart is dat het vaak goedkoper is. Met prepaid internet betaal je alleen voor wat je echt gebruikt, zoals bellen, sms’en en data. Dit is anders dan bij gewone telefoonabonnementen. Hier betaal je namelijk elke maand een vast bedrag , ook als je je telefoon niet zoveel gebruikt. Met een prepaid kaart heb je de controle over je uitgaven en krijg je geen verrassend hoge rekeningen aan het einde van de maand.

Geen BKR-registratie

Een ander voordeel van prepaid simkaarten is dat ze geen effect hebben op je BKR-registratie (Bureau Kredietregistratie). Bij een telefoonabonnement met een toestel op afbetaling loop je de kans op een negatieve BKR-registratie. Met een prepaid kaart heb je dat risico niet. Dit is vooral fijn als je in de toekomst grote financiële plannen hebt. Denk aan het aanvragen van een hypotheek. Een negatieve BKR-registratie kan deze plannen namelijk in de weg staan.

Gemakkelijke tegoed opladen

Het was vroeger best een gedoe om het tegoed van een prepaid simkaart op te laden, omdat je daarvoor naar een winkel moest. Maar nu is het veel makkelijker. Je kunt gewoon online je tegoed opwaarderen op de website van je provider. Zo zit je nooit meer zonder beltegoed. Dit maakt het gebruik van een prepaid simkaart makkelijk en handig, zelfs als je onderweg bent.

Diverse aanbieders en opties

Er zijn veel aanbieders van prepaid simkaarten, dus je hebt veel keuze om de beste optie voor jou te vinden. Je kunt deze simkaarten zowel in winkels als online kopen. Dit geeft je de vrijheid om zelf de beste provider en tarieven uit te kiezen. Doordat er veel concurrentie is, zijn er vaak goede aanbiedingen en prijzen. Super fijn dus voor jou als klant.

Meer inzicht in kosten

Een groot voordeel van prepaid simkaarten is dat je precies weet wat je uitgeeft. Je betaalt van tevoren voor je belminuten, sms’jes en data, dus je hebt volledige controle over wat je gebruikt. Dit betekent dat je niet ineens verrast wordt door hoge kosten op je rekening aan het einde van de maand, wat bij sommige telefoonabonnementen met een toestel erbij wel kan gebeuren.

Flexibele internetopties

Nu kun je een prepaid simkaart ook gebruiken met een internetabonnement, waardoor je mobiel internet hebt. Dit is handig, want zo kun je makkelijk apps zoals WhatsApp en social media gebruiken. Met deze combinatie krijg je de voordelen van mobiel internet, maar zonder de vaste lasten van een normaal telefoonabonnement.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...

Overig

Wat valt er allemaal onder een telefoonreparatie?

In onze hyperverbonden wereld is een smartphone bijna een verlengstuk van onszelf Lees meer...

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...