• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De voordelen van een online planning maken

De voordelen van een online planning maken

Ben je planner of projectmanager tijdens een project en weet je nog niet precies hoe je het project tot een goed einde kan brengen? Dan is het uiteraard handig om als basis een online planning te maken, zodat zowel voor jezelf als voor je projectleden de voortgang duidelijk te checken en monitoren is. Zo kan iedereen ten alle tijden kijken wat de openstaande taken zijn, wat er op dat moment moet gebeuren en of het project vordert op schema. Hieronder meer informatie over de voordelen van een online planning maken via een planning tool.

Overzicht

Online zijn er diverse (online) software mogelijkheden te vinden, waar je gemakkelijk en overzichtelijk een projectplanning in kunt verwerken. Deze online planning tools hebben vaak diverse formats beschikbaar die je naar wens kunt gebruiken. Welk design werkt voor jou het beste en is het meest efficiënt om te gebruiken voor jouw project en bijbehorende planning? Zorg ervoor dat je alle fases van een project hierin verwerkt. Vanaf de voorbereiding, naar de uitvoering en uiteindelijke de afrondende fase. Benoem tussentijds alle stappen die per fase nodig zijn om het project goed te kunnen voltooien binnen de tijdsperiode die vooraf gesteld is. 

Toegankelijk voor iedereen

Door online een project in te delen met bijbehorende planning zorg je ervoor dat iedereen uit de projectgroep de voortgang kan monitoren en ten allen tijden kan bekijken voor welke werkzaamheden binnen welk tijdsbestek hij of zij verantwoordelijk is. Door taken toe te wijzen aan projectleden en externe partijen, door alle fases te benoemen en door het benoemen van de einddoel, geef je projectleden duidelijk inzicht in de taken die je van hen verwacht.  

Delen van online planning

Er zijn online systemen beschikbaar zoals ONDURO die ervoor zorgt dat projectleden de voortgang en inhoud van een project ook kunnen bekijken via een planning app op hun telefoon en niet alleen via hun computer. Zo kunnen ze de planning op elk mogelijk moment inzien via hun app. Tevens kunnen er notificaties worden doorgestuurd naar projectleden indien er wijzigingen of aanvullingen op het project zijn. Zo is iedereen overal tijdig van op de hoogte en voorkom je irritatie door slechte communicatie. Door gebruik te maken van online planning software is het eigenlijk onmogelijk om niet op de hoogte te zijn van de actuele stand van zaken. Je kunt zo projectleden ook eenvoudig op hun verantwoordelijkheden wijzen, omdat ze voor het gehele projectteam zijn in te zien en duidelijk worden weergegeven.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...

Overig

Wat valt er allemaal onder een telefoonreparatie?

In onze hyperverbonden wereld is een smartphone bijna een verlengstuk van onszelf Lees meer...

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...