• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De voordelen van een online planning maken

De voordelen van een online planning maken

Ben je planner of projectmanager tijdens een project en weet je nog niet precies hoe je het project tot een goed einde kan brengen? Dan is het uiteraard handig om als basis een online planning te maken, zodat zowel voor jezelf als voor je projectleden de voortgang duidelijk te checken en monitoren is. Zo kan iedereen ten alle tijden kijken wat de openstaande taken zijn, wat er op dat moment moet gebeuren en of het project vordert op schema. Hieronder meer informatie over de voordelen van een online planning maken via een planning tool.

Overzicht

Online zijn er diverse (online) software mogelijkheden te vinden, waar je gemakkelijk en overzichtelijk een projectplanning in kunt verwerken. Deze online planning tools hebben vaak diverse formats beschikbaar die je naar wens kunt gebruiken. Welk design werkt voor jou het beste en is het meest efficiënt om te gebruiken voor jouw project en bijbehorende planning? Zorg ervoor dat je alle fases van een project hierin verwerkt. Vanaf de voorbereiding, naar de uitvoering en uiteindelijke de afrondende fase. Benoem tussentijds alle stappen die per fase nodig zijn om het project goed te kunnen voltooien binnen de tijdsperiode die vooraf gesteld is. 

Toegankelijk voor iedereen

Door online een project in te delen met bijbehorende planning zorg je ervoor dat iedereen uit de projectgroep de voortgang kan monitoren en ten allen tijden kan bekijken voor welke werkzaamheden binnen welk tijdsbestek hij of zij verantwoordelijk is. Door taken toe te wijzen aan projectleden en externe partijen, door alle fases te benoemen en door het benoemen van de einddoel, geef je projectleden duidelijk inzicht in de taken die je van hen verwacht.  

Delen van online planning

Er zijn online systemen beschikbaar zoals ONDURO die ervoor zorgt dat projectleden de voortgang en inhoud van een project ook kunnen bekijken via een planning app op hun telefoon en niet alleen via hun computer. Zo kunnen ze de planning op elk mogelijk moment inzien via hun app. Tevens kunnen er notificaties worden doorgestuurd naar projectleden indien er wijzigingen of aanvullingen op het project zijn. Zo is iedereen overal tijdig van op de hoogte en voorkom je irritatie door slechte communicatie. Door gebruik te maken van online planning software is het eigenlijk onmogelijk om niet op de hoogte te zijn van de actuele stand van zaken. Je kunt zo projectleden ook eenvoudig op hun verantwoordelijkheden wijzen, omdat ze voor het gehele projectteam zijn in te zien en duidelijk worden weergegeven.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Het belang van goede verpakking in de farmaceutische industrie

Verpakking speelt een cruciale rol in de farmaceutische industrie, waar de veiligheid Lees meer...

Overig

De rol van een kwaliteitsmanagementsysteem in de zorg

In de wereld van de gezondheidszorg is er niets belangrijker dan de Lees meer...

Overig

De 5 beste partijen om online TV te kijken

TV kijken via internet is gewoon geweldig. Je kiest zelf waar en Lees meer...