• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De voordelen van digitaal archiefbeheer

De voordelen van digitaal archiefbeheer

Digitalisering is een overgang van informatie naar een digitale vorm. Vaak wordt er dan gesproken over computers. Zeker vandaag de dag is de computer onmisbaar. Zeker na de pandemie waarbij de hele wereld aan het thuiswerken was. Een van de voordelen van een digitaal archiefbeheer is dat alle data heel makkelijk en snel terug te vinden is. Maar er zijn veel meer voordelen wat betreft een digitaal archiefbeheer.

Met digitaliseren heb je één overzichtelijke database

Steeds maar weer zoeken naar juiste dozen met informatie is met digitaliseren verleden tijd. Je kunt bestanden opslaan zoals je zelf wilt met een overzichtelijke database en een heldere structuur. Pas de Optical Character Recognition technologie toe om het digitale archief als geheel doorzoekbaar te maken. Op deze manier kan je efficiënt en snel door het archief zoeken.

De gegevens zijn overal toegankelijk

Door het steeds meer thuiswerken blijkt maar weer eens hoe het van belang is dat alle medewerkers van een bedrijf toegang hebben tot alle informatie. Door archieven te digitaliseren zijn alle documenten beschikbaar voor medewerkers van je bedrijf en dat kan alleen maar als voordeel gezien worden.

Digitaal archief scheelt geld en tijd

Maak je gebruik van een opslagruimte voor je archief, dan kunnen de kosten snel oplopen. Is het archief eenmaal digitaal, dan heb je het oude archief niet meer nodig en kun je vernietigen. Heb je aan de bewaarplicht voldaan, dan kun je na het digitaliseren het archief verwijderen. Het vernietigen van oude archieven gaat volgens de DIN66399 norm. De DIN norm is opgedeeld in een aantal datadragers en deze worden vernietigd in zeven veiligheidsniveaus. Het begint bij een normale bescherming en gaat tot extreem hoge bescherming.

Ruimte besparen

Digitaliseren van een archief zal je veel ruimte besparen. Het is niet meer nodig om overvolle stellingen en kasten in gebruik te nemen, want alles wordt via een kleine harde schijf opgeslagen. Alle informatie is voor je medewerker digitaal te vinden. 

Veiligheid van een digitaal archief

Een digitaal archief biedt veel voordelen, waarvan de veiligheid een van de belangrijkste is. De applicatie van View werkt enorm efficiënt om digitaal dossiers van jouw bedrijf te beheren. Digitaal wordt het archief veilig bewaard en daardoor is de informatie beschermd tegen bijvoorbeeld diefstal, brandschade en waterschade.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...

Overig

4 Essentials voor het netwerkinfrastructuur in onderwijsinstellingen 

De digitale wereld is al een tijdje niet meer weg te denken Lees meer...

Overig

CRM: de meest kostbare investering in je klanten

In de moderne bedrijfswereld is het onderhouden van klantenrelaties van essentieel belang Lees meer...