• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De ontwikkeling van zonnepanelen: de laatste trends

De ontwikkeling van zonnepanelen: de laatste trends

Het kan best lastig zijn om alles bij te houden als het gaat over de ontwikkelingen van zonnepanelen. Het is iedere week wel zo dat er weer gerept wordt over baanbrekende technologie. Zo kan het allemaal goedkoper en gemakkelijker, als je de headlines mag geloven. Bovendien worden de zonnepanelen die op de klassieke manier worden gemaakt ook steeds efficiënter. Wat de opbrengst van zonnepanelen volgens Zonduurzaam kan je daarom helpen. Maar ook kennis van de nieuwst trends is goed om te hebben. Je leest hier alles over de ontwikkelingen.

Blik op de nieuwste zonnepanelen

Kijken we naar de nieuwste zonnepanelen op de markt, dan zien we een nieuwe techniek. Dit is de PERC shingled technologie. Het zijn zonnecellen die overlappend op de panelen zitten. Dit brengt dan ook een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn ze vele malen efficiënter dan de klassieke modellen. Daarnaast is de look veel strakker en rustiger. Tot slot presteren de zonnepanelen beter wanneer het licht wat minder scherp is. Je wekt dus meer energie ermee op. Dit is altijd van belang.

De keuze voor silicium

De zonnecellen met dunne film zijn op dit moment nog niet het meest efficiënt en betrouwbaar. De silicium zonnepanelen zijn minder duur en gemakkelijker te maken. Dat komt doordat het zand waarvan ze gemaakt worden in grote mate te vinden is. Dit is natuurlijk een belangrijke factor als het gaat om hoe de zonnepanelen worden gemaakt en waarom ze nog altijd populair zijn om te gebruiken. Er is echter nog meer wat meespeelt waardoor de klassieke modellen nog altijd heel populair zijn op de verschillende daken.

Meer dan alleen efficiëntie

Het is ook belangrijk om te beseffen dat er meer meespeelt dan efficiëntie alleen. Het is voor silicium zonnepanelen zo dat dit tussen 14% en 22% schommelt. Je hebt de keuze uit polykristallijne en monokristallijne cellen. De polykristallijne cellen zijn wat minder efficiënt, maar zijn juist wel heel populair de laatste jaren. Je ziet ze meer en meer op de daken verschijnen in recente jaren. Dit heeft vooral te maken met de voordelige productie ervan. Het is fijn om minder kwijt te zijn. Het is daardoor ook gemakkelijker voor consumenten om de zonnepanelen terug te verdienen door energie op te wekken. Wel is het zo dat wanneer je een klein dak hebt de monokristallijne zonnepanelen nog altijd de betere optie zijn om voor een goede opbrengst te zorgen.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technologische innovaties in druktechnieken

Bij druktechnieken zijn ingrijpende transformaties gedaan door de technologische vooruitgang. Van de Lees meer...

Overig

Wat is beter? Noise canceling of active noise canceling

Het lijkt op elkaar, maar toch zit er een verschil tussen noise Lees meer...

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...