• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De 5 beste partijen om online TV te kijken

De 5 beste partijen om online TV te kijken

TV kijken via internet is gewoon geweldig. Je kiest zelf waar en wanneer je programma’s bekijkt. Je kunt niet alleen on-demand kijken, maar ook live tv via internet en uitzending gemist. Er zijn gratis en betaalde manieren om online tv te kijken. De grote Nederlandse tv-zenders hebben hun eigen online platforms waar je hun programma’s kunt zien. Er zijn ook apps die programma’s van verschillende zenders op één plek verzamelen. We gaan per bedrijf uitleggen wat ze aanbieden en wat het kost.

NLZIET (als beste aanbevolen)

NLZIET is een grote naam als het gaat om online tv-kijken in Nederland. Voor €8,95 per maand krijg je toegang tot tv-programma’s van 40 Nederlandse zenders. Een groot pluspunt is dat je met NLZIET programma’s on demand zonder reclame terug kunt kijken. De meeste tot een jaar. Super fijn, want je kunt zo zonder onderbrekingen kijken naar je favoriete programma’s. Ook kun je met NLZIET live tv kijken, handig voor als je niks wilt missen van bepaalde gebeurtenissen of shows. De app van NLZIET is makkelijk in gebruik en werkt op je smartphone, tv en mediaspeler. En omdat je elke maand kunt opzeggen, zit je nergens aan vast. Dit is momenteel de populairste optie!

NPO Start

NPO Start is ook een optie als je gratis live tv wilt kijken of programma’s van NPO 1, 2 en 3 terug wilt zien. Je kunt de meeste uitzendingen tot 7 dagen na de uitzenddatum terugkijken. Dit kan makkelijk via de website of de NPO Start app, die je op de meeste smartphones, tv’s en mediaspelers kunt gebruiken. Je zou ook kunnen kiezen kiezen voor NPO Start Plus voor €2,95 per maand. Met deze betaalde versie krijg je toegang tot oudere uitzendingen en een hogere beeldkwaliteit zonder reclames, behalve bij live tv.

KIJK

Kijk geeft je gratis toegang tot programma’s van SBS6, Net5, Veronica, en SBS9, en ook van LINDA, Stuk TV, en Gierige Gasten. Je kunt uitzendingen tot 7 dagen terug (en soms langer, afhankelijk van de rechten) terugkijken. Kijk is wel gratis, maar je krijgt wel reclames tijdens het kijken. Handig is dat je met een gratis account kunt verder kijken waar je gebleven was en soms zelfs afleveringen van tevoren kunt zien.

Videoland

Videoland is fijn als je graag RTL-programma’s terug wilt kijken. Je kunt uitzendingen tot 7 dagen terug zien via de Videoland app of website en dat is helemaal gratis.

Video on Demand (VoD) 

Als je van films en series houdt, is een abonnement op een video-on-demand (VoD) dienst echt iets voor jou. Voor zo’n €10 per maand heb je onbeperkt toegang tot veel verschillende films en series. Bekende VoD-diensten zijn Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en Videoland. En met Pathé Thuis kun je de nieuwste bioscoopfilms thuis bekijken, waarbij je per film betaalt. Kijk jij al online TV?


Ook interessant om te lezen:

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...

Overig

Wat valt er allemaal onder een telefoonreparatie?

In onze hyperverbonden wereld is een smartphone bijna een verlengstuk van onszelf Lees meer...

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...