• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Beginnen met dropshipping? 5 Tips!

Beginnen met dropshipping? 5 Tips!

Het opstarten van een eigen onderneming kan een grote investering zijn. Denk bijvoorbeeld aan vastgoed en voorraad. Echter hoeft het opstarten van een eigen onderneming niet zo veel geld te kosten. Door middel van dropshipping kun je met relatief weinig geld een eigen onderneming opstarten. Dropshipping is een manier van goederen verkopen waarbij je zelf geen voorraad hebt. Je bent in samenwerking met een leverancier die zelf de goederen naar de uiteindelijke klant leveren. Aan dropshipping beginnen lijkt dus een goed idee, maar er zijn wel een aantal dingen waarop gelet moeten worden. 

Tip 1. Vind een betrouwbare leverancier

Veel van de bedrijfsprocessen worden overgenomen door een leverancier. Dit is gunstig voor jou omdat jij dus minder hoeft te doen. Het nadeel ervan is dat een groot deel van het proces bij de leverancier ligt. Je bent dus afhankelijk van de leverancier op de producten aan de klant te leveren. Het is daarom belangrijk om een goede leverancier te hebben die afspraken nakomen.

Tip 2. Maak duidelijke afspraken

Omdat je zo veel afhankelijk bent met de leverancier, is het erg belangrijk om goede communicatie te hebben. Communicatie zorgt ervoor dat er geen misverstanden kunnen ontstaan. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden over de voorwaarden van de producten. Denk bijvoorbeeld aan levertijden en ook de kwaliteit van de producten. 

Tip 3. Opstarten van een website

Je kunt natuurlijk geen goederen verkopen wanneer je geen website hebt. Zorg ervoor dat je een website hebt die aantrekkelijk is voor de klant. Een website moet niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel. Zorg ervoor dat klanten er makkelijk in kunnen navigeren om een aankoop te doen. Zorg ervoor dat alle informatie die een klant nodig heeft, beschikbaar is op je website. 

Tip 4. Jezelf onderscheiden van de rest

Er zijn veel mensen die willen beginnen met dropshippen. Je kunt daardoor aardig wat concurrentie hebben. Het is daarom belangrijk om jezelf te onderscheiden van de concurrenten. Er moet duidelijk gemaakt worden wat het kopen van een product bij jou anders maakt dan bij de concurrent. Het unieke van jouw webshop moet meerwaarde creëren voor de klant. Deze meerwaarde moet genoeg zijn om mensen over te halen om een product bij jou te kopen. 

Tip 5. Kiezen van een product

Om iets te kunnen verkopen moet je wel een product hebben die mensen daadwerkelijk willen hebben. E-pickr kan jou helpen om een product te vinden waar mensen ook echt geïnteresseerd in zijn.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technische uitdagingen los je op met Polyamide platen en staven

Polyamide platen en staven vormen een essentieel onderdeel van moderne industriële toepassingen. Lees meer...

Overig

Hoe werkt event marketing?

Event marketing is een krachtige manier om consumenten te bereiken en een Lees meer...

Overig

Fatbikes: Een gezonde keuze?

Fatbikes, met hun opvallend dikke banden, zijn niet alleen een opmerkelijk zicht Lees meer...