• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Aanmeldzuil: wat is het en hoe werkt het?

Aanmeldzuil: wat is het en hoe werkt het?

In steeds meer bedrijven en organisaties zie je een digitale receptie terug, waar in veel gevallen een aanmeldzuil bij hoort. Wat is een aanmeldzuil precies en hoe werkt dit? We leggen uit hoe een aanmeldzuil een aanvulling op de receptionist kan zijn en het werk makkelijker maakt. Wees dus niet bang dat receptionisten vervangen worden door een aanmeldzuil, dat is zeker niet het geval. Voor veel bedrijven en organisaties is een aanmeldzuil een slimme keuze waar tijd mee bespaard kan worden en het kan zeker de moeite waard zijn om je eens in de mogelijkheden te verdiepen.

Wat is een aanmeldzuil?

Een van de manieren om gebruik te maken van een virtuele receptie is met behulp van een aanmeldzuil. Dit is een zuil met daarin een display of tablet verwerkt waar bezoekers zich aan kunnen melden. Je vindt een aanmeldzuil bijvoorbeeld bij de receptie van een bedrijf of organisatie, bij binnenkomst in een ziekenhuis of bij de huisarts, of als plek om in te checken in een hotel. De aanmeldzuil is een digitale vorm van aanmelden waarbij informatie direct in het systeem verwerkt wordt. De bezoeker voert de gegevens zelf in, waardoor de receptionist dit niet langer hoeft te doen.

Hoe werkt een aanmeldzuil?

Een aanmeldzuil werkt als aanvulling op een receptionist en dus geen vervanging van personeel. De aanmeldzuil is juist een digitale innovatie die het werk van de receptionist makkelijker maakt. Via een digitaal systeem wordt de benodigde informatie van de bezoeker opgevraagd, de informatie wordt direct opgeslagen en er wordt een bericht verzonden naar de betrokken persoon in de organisatie. Zo weet diegene dat zijn afspraak in de wachtruimte zit. Een aanmeldzuil of digitale receptie kan tevens pakketjes in ontvangst nemen en heeft een overzicht van de aanwezige bezoekers in het pand.

Waarom zou ik voor een aanmeldzuil kiezen?

Er zijn verschillende redenen om voor een digitale receptie op Reflex-Online.com te kiezen. Een digitale receptie met aanmeldzuil maakt het werk van de receptionist makkelijker en zorgt ervoor dat bezoekers zich makkelijk en efficiënt kunnen registreren. De aanmeldzuil is ideaal wanneer de receptionist bijvoorbeeld lunchpauze heeft of aan het telefoneren is. De digitale receptie met aanmeldzuil bespaart tijd bij iedereen: de receptionist, de bezoeker en de betrokken medewerkers in de organisatie. Je vult een vriendelijke receptioniste aan met een digitale receptie voor een warm welkom van gasten.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technologische innovaties in druktechnieken

Bij druktechnieken zijn ingrijpende transformaties gedaan door de technologische vooruitgang. Van de Lees meer...

Overig

Wat is beter? Noise canceling of active noise canceling

Het lijkt op elkaar, maar toch zit er een verschil tussen noise Lees meer...

Overig

Wat doet een operator allemaal?

Als je denkt aan een fabriek waar allerlei processen plaatsvinden, dan denk Lees meer...