• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 Voordelen van telematica voor jouw wagenpark

5 Voordelen van telematica voor jouw wagenpark

Telematica is een handige tool waarmee je een wagenpark op een efficiënte manier kunt beheren. Met telematica krijg je real-time inzichten in de gegevens van voertuigen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat voertuigen goed worden onderhouden door middel van bijvoorbeeld het aanpassen van het rijgedrag van bestuurders. Met telematics is het mogelijk om inefficiënties te ontdekken en deze te verbeteren.

Brandstofkosten besparen

Met telematica zorg je ervoor dat je zuiniger kunt gaan rijden. Dit betekent dat er minder brandstof verbruikt wordt. Dit wordt gedaan door onder andere het rijgedrag van de chauffeurs te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan onnodige hoge toeren draaien en te snel optrekken. Inzichten in het rijgedrag kunnen verkregen worden door het gebruik van telematica. Ook kan de meest zuinige route genomen worden zodat er met zo min mogelijk brandstof naar de locatie gereden kan worden.

Minder onderhoud van de voertuigen

Omdat er onnodige afstanden gereden hoeven te worden, zullen de onderdelen van een voertuig ook minder snel versleten raken. Daardoor is het minder vaak nodig om onderdelen te vervangen. Natuurlijk is het nog steeds nodig om regelmatig onderhoud uit te voeren. Maar het aantal keer dat een onderdeel vervangen moet worden, zal drastisch verminderen. Met telematica krijg je ook meer informatie over wanneer een voertuig onderhouden moet worden. Daardoor zal een voertuig nooit een onderhoudsbeurt mislopen. 

Verbeterde veiligheid

Door telematica kun je er ook voor zorgen dat de voertuigen veilig gehouden kunnen worden. Door het rijgedrag van een chauffeur te beïnvloeden, kun je er ook voor zorgen dat een chauffeur veiliger rijdt. Er kunnen rustigere routes genomen worden en je kunt in de gaten houden of een chauffeur niet te snel rijdt. Doordat er tracking software in de voertuigen zit, kun je er ook voor zorgen dat diefstal minder vaak voorkomt. Gestolen voertuigen kunnen zo makkelijker teruggevonden worden.

CO2 uitstoot verminderen

Doordat je minder brandstof verbruikt, zul je ook minder CO2 uitstoten. Tegenwoordig is het erg belangrijk om bezig te zijn met het milieu. De voetafdruk van mensen is veel te groot. Veel milieuvervuiling vindt plaats door het uitstoten van CO2. Met telematica zorg je ervoor dat dit drastisch wordt verminderd.

Sneller op locatie komen

Door informatie real-time binnen te krijgen, kun er altijd de beste route uitgekozen worden om op locatie te komen. Voor meer informatie over telematica kun je kijken op Moove. Dit bedrijf is al jaren gespecialiseerd in telematica voor wagenparken.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Het belang van goede verpakking in de farmaceutische industrie

Verpakking speelt een cruciale rol in de farmaceutische industrie, waar de veiligheid Lees meer...

Overig

De rol van een kwaliteitsmanagementsysteem in de zorg

In de wereld van de gezondheidszorg is er niets belangrijker dan de Lees meer...

Overig

De 5 beste partijen om online TV te kijken

TV kijken via internet is gewoon geweldig. Je kiest zelf waar en Lees meer...