• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 Tips voor de selectie van de ideale locatie voor logistiek vastgoed

4 Tips voor de selectie van de ideale locatie voor logistiek vastgoed

In de zoektocht naar de perfecte locatie voor logistiek vastgoed, moeten bedrijven en organisaties rekening houden met uiteenlopende aspecten. Welke zijn dat? In deze blog nemen we in het kort de essentiële concepten met u door om de evaluatie van de vastgoed mogelijkheden inzichtelijker te maken.

1. De afstemming tussen pand kenmerken en bedrijfsdoelstellingen

Wanneer er logistiek vastgoed moet worden geselecteerd, moet er allereerst gekeken worden naar de specifieke eisen van het bedrijf of organisatie in kwestie. De doelstellingen en de missie van het bedrijf moeten daarom goed aansluiten bij de eigenschappen van het pand. Het mag immers niet gebeuren dat bedrijven hun eigen doelstellingen in diskrediet brengen omdat het logistiek vastgoed de uitvoering ervan niet toelaat.

2. De waarde van kwalitatieve beoordelingen

Het belang van kwalitatieve beoordelingen mag niet worden onderschat. Hierbij komen verschillende factoren om de hoek kijken, zoals de indeling van het gebouw, facilitaire voorzieningen en de locatie. Al deze zaken kunnen bovendien een grote invloed uitoefenen op de werknemerstevredenheid en productiviteit.

3. De locatie en zijn kenmerken

Nogmaals, de locatie speelt een centrale rol bij het bepalen van geschikt logistiek vastgoed. Een locatie die goed bereikbaar is, bijvoorbeeld via snelwegen, en beschikt over voldoende nutsvoorzieningen en eventuele winkelmogelijkheden in de buurt, kunnen ervoor zorgen dat alle stakeholders in hun behoeften worden voorzien.

Andere factoren, zoals de nabijheid van woonwijken, bouwprojecten, spoorwegovergangen en de kwaliteit van de wegen kunnen ook een cruciale rol spelen in de selectie van logistiek vastgoed.

Om een weloverwogen beslissing te kunnen maken, is het daarom van vitaal belang om zowel de positieve als negatieve kenmerken van een locatie uitgebreid te beoordelen en naast de doelstellingen te leggen.

4. Off-site overwegingen

Bij de selectie van een locatie voor effectief logistiek vastgoed zijn ook de off-site factoren van groot belang, aangezien deze meestal niet kunnen worden gewijzigd of verbeterd. Denk hierbij aan de aanwezigheid van zaken zoals warehousing, cross-docking, e-commerce en transportindustrieën.

Dit zijn elementen die belangrijk zijn bij het faciliteren van de distributie en opslag van inventaris. Bovendien zijn er veel bedrijven die zich willen vestigen in de nabijheid van een hub van een pakketvervoerder om een optimale verbinding tussen klanten en leveranciers te garanderen.

Als uw bedrijf of organisatie op zoek is naar een ontwikkelpartner op het gebied van logistiek vastgoed, kunt u terecht op de website van VWLD https://vwld.nl/nl/te-huur voor meer informatie.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Technische uitdagingen los je op met Polyamide platen en staven

Polyamide platen en staven vormen een essentieel onderdeel van moderne industriële toepassingen. Lees meer...

Overig

Hoe werkt event marketing?

Event marketing is een krachtige manier om consumenten te bereiken en een Lees meer...

Overig

Fatbikes: Een gezonde keuze?

Fatbikes, met hun opvallend dikke banden, zijn niet alleen een opmerkelijk zicht Lees meer...