• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 redenen om een CNC machine te gebruiken

4 redenen om een CNC machine te gebruiken

De huidige industrie raakt steeds meer afhankelijk van de zogenaamde CNC machines. Dit zijn machines die door een computer worden aangedreven. CNC machines hebben door de jaren heen heel veel andere apparaten weten te vervangen. Daarnaast hebben ze ervoor gezorgd dat minder menselijke fouten worden gemaakt en dat productieprocessen soepeler lopen en er meer en sneller geproduceerd kan worden. Dat lijkt al genoeg reden om voor een CNC machine te kiezen. Er zijn echter nog tal van andere redenen om hier gebruik van te maken. In dit artikel zetten we de belangrijkste vier redenen op een rij.

Steeds groter aanbod

CNC machines staan zeker niet meer in de kinderschoenen. Ze worden wereldwijd massaal gebruikt. Zowel door hobbyisten als professionele verspaners in de industrie. Er is steeds meer over te vinden en te lezen. Een grote naam in deze wereld is edingcnc.com. Zij verkopen alles op het gebied van CNC machines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan controllers. Hierdoor is het ook voor particulieren mogelijk om hier gebruik van te maken. Een CNC machine is immers zeker niet uitsluitend geschikt voor industrieel gebruik. Denk alleen maar aan mensen met een klein bedrijf. Met behulp van een CNC machine kunnen zij thuis op kleine schaal producten ontwerpen.

Hier moet wel een kleine kanttekening bij worden geplaatst. Het gebruik van een CNC machine en het ontwerpen van producten vraagt namelijk om de nodige kennis en ervaring. Het kan veel tijd kosten voordat je dit onder de knie hebt. Er zijn zelfs speciale opleidingen (BBL verspaner) voor het gebruik van deze machines. Denk er dus zeker niet te gemakkelijk over.

Perfect voor grotere hoeveelheden

Conventionele machines zijn uitstekend geschikt wanneer je slechts enkele stukken moet maken. Het is dan niet moeilijk om dezelfde snedes te maken en het maakt ook minder uit of deze onderling iets van elkaar verschillen. Maar wat als je grote hoeveelheden wilt produceren en je er zeker van wilt zijn dat de producten van dezelfde kwaliteit zijn? Dan ligt het gebruik van CNC machines meer voor de hand.

Minder hoge arbeidskosten


Door te investeren in CNC machines, kunnen ook de arbeidskosten flink omlaag geholpen worden. Hoewel het wel nodig is om iemand in dienst te nemen die verstand heeft van het bedienen van de machines, betekent dit tegelijkertijd ook dat er minder mankracht nodig is om de verdere productie te realiseren. Dit maakt dat er met minder arbeidskrachten meer werk verricht kan worden. Dit levert een flinke kostenbesparing op.

Uiteraard zullen de machines ook kosten met zich meebrengen. Ook als we kijken naar het aanschaffen van de juiste controller, zoals een Cpu 5a4e, maar dat weegt niet op tegen de andere financiële voordelen.

Het gebruik van CNC machines past beter bij de moderne medewerker

Oudere werknemers hebben waarschijnlijk meer kennis van conventionele machines. Zij werden niet op jonge leeftijd al blootgesteld aan computers en andere machines. De nieuwe generatie is hier echter mee opgegroeid. Het gebruik van CNC machines past dan ook zeker in hun straatje. De populariteit van deze machines zal de komende jaren dan ook alleen maar verder toenemen.


Ook interessant om te lezen:

Overig

Introductie tot de technieksector

Werken in de techniek is een avontuur dat zowel voldoening als uitdagingen Lees meer...

Overig

4 Essentials voor het netwerkinfrastructuur in onderwijsinstellingen 

De digitale wereld is al een tijdje niet meer weg te denken Lees meer...

Overig

CRM: de meest kostbare investering in je klanten

In de moderne bedrijfswereld is het onderhouden van klantenrelaties van essentieel belang Lees meer...