• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke banen heb je binnen de ict?

Welke banen heb je binnen de ict?

Als je een richting op wilt gaan waar je veel baankansen zult hebben, dan ben je bij de ict aan het goede adres. Omdat we in een wereld leven waar we vrijwel dagelijks gebruik maken van technologie, hebben we hier ook mensen voor nodig die er voor zorgen dat al deze technologie ook mogelijk is. Misschien zegt het woord ict je wel wat, maar weet je niet precies wat voor soort banen hier allemaal onder vallen. Daarom vertellen we je hieronder welke banen je hebt binnen de ict.

Softwareontwikkelaar

De eerste baan waar je voor kan kiezen binnen de ict is het worden van een softwareontwikkelaar. Deze personen zorgen er voor dat de software ontwerpt wordt, maar ook gebouwd. Een software kan zoveel verschillende dingen inhouden, het kan gewoon een app zijn voor je telefoon, maar het kan ook een complex besturingssysteem zijn.

Cybersecurity specialist

Omdat we allemaal de veiligheid van onszelf erg belangrijk vinden, niet alleen in het echte leven, maar ook online, is een cybersecurity specialist ook een belangrijke rol binnen de ict. Deze mensen helpen bij het voorkomen van cyberaanvallen. Hiervoor implementeren ze beveiligingsmaatregelen en kijken of er eventuele bedreigingen zijn. 

Cloud engineer

Niet al onze documenten zijn tegenwoordig meer terug te vinden op onze eigen computer, veel van onze bestanden zetten we tegenwoordig op de cloud. Dit zou niet mogelijk zijn zonder een cloud engineer. Binnen deze baan specialiseer je je in het ontwerpen, implementeren en beheren van cloud-gebaseerde systemen. 

Databasebeheerder

De laatste baan die we zullen bespreken is een databasebeheerder. Deze mensen zorgen er voor dat, zoals de naam het al zegt, de database wordt beheert. Ze onderhouden databasemanagementsystemen en zorgen er voor dat de gegevens van de database veilig gehouden worden. Mocht je na het lezen van deze tekst benieuwd zijn naar nog meer banen, kijk dan eens voor een vacature ict.

Omdat iedereen vrijwel dagelijks te maken heeft met technologie in welke vorm of maat dan ook, zijn er ook mensen voor nodig die deze technologie mogelijk maken. Daarvoor heb je onder andere mensen van de ict, maar welke banen bij de ict heb je eigenlijk? Je kunt kiezen uit veel verschillende soorten banen, allemaal erg gevarieerd, zo kun je een softwareontwikkelaar worden. Ook een cybersecurity specialist wordt beschouwd als een belangrijke rol binnen de ict. Verder heb je nog de cloud engineer en als laatste heb je nog een databasebeheerder.


Ook interessant om te lezen:

ICT & Internet

Dankzij dit systeem kun jij emballage, ladingdragers & karren simpel registreren en bijhouden!

Ben je ooit verdwaald geraakt in een zee van ladingdragers en karren? Lees meer...

ICT & Internet

Een diepgaande blik op Devoteq: Experts in SolidWorks tekenen

Bent u bekend met Devoteq? Dit vooraanstaande bedrijf specialiseert zich in engineering Lees meer...

ICT & Internet

Optimaal contractmanagement en efficiënte factuurverwerking voor bedrijven

In de steeds complexer wordende wereld van zakendoen vormen het beheren van Lees meer...