• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is Bitvavo en hoe werkt het?

Wat is Bitvavo en hoe werkt het?


Cryptocurrency-handelsplatformen zijn online platforms waar gebruikers digitale valuta’s kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Deze platformen bieden gebruikers de mogelijkheid om verschillende cryptovaluta’s te verhandelen, zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin, en bieden meestal handelsgrafieken, portefeuillebeheer en andere handelstools. Ze fungeren als tussenpersoon voor het verwerken van transacties en bieden beveiligingsmaatregelen om de veiligheid van fondsen te waarborgen. In dit artikel kom je meer te weten over Bitvavo, een Nederlands handelsplatform voor cryptocurrency.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange en handelsplatform. Het stelt gebruikers in staat om verschillende digitale valuta’s te kopen, verkopen en verhandelen met behulp van euro’s. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface en ondersteunt een breed scala aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple en nog veel meer.

Bitvavo is opgericht in 2017 en heeft snel aan populariteit gewonnen vanwege de eenvoudige gebruikerservaring en het brede aanbod van cryptocurrencies. Het platform biedt ook een ingebouwde digitale wallet, waar gebruikers hun cryptocurrencies veilig kunnen opslaan.

Naast het kopen en verkopen van cryptocurrencies, biedt Bitvavo ook geavanceerde handelsopties, zoals limietorders en stop-loss orders, om gebruikers in staat te stellen hun handelsstrategieën uit te voeren. Het platform hecht ook veel belang aan veiligheid en maakt gebruik van verschillende beveiligingsmaatregelen, zoals tweefactorauthenticatie en het opslaan van de meeste fondsen in offline portefeuilles.

Hoe registreer ik me op Bitvavo en zijn er eisen aan verbonden?

Registreren op Bitvavo is een eenvoudig proces. Je kunt de volgende stappen volgen om een account aan te maken:

 1. Ga naar de officiële website van Bitvavo (www.bitvavo.com) en klik op de knop “Aanmelden” of “Registeren”.
 2. Vul het registratieformulier in met de vereiste gegevens, zoals je naam, e-mailadres en een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat je een veilig wachtwoord kiest om je account te beschermen.
 3. Ga akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Bitvavo.
 4. Verifieer je e-mailadres door op de bevestigingslink te klikken die naar je inbox wordt gestuurd.
 5. Nadat je je e-mail hebt geverifieerd, kun je inloggen op je Bitvavo-account.

Het is belangrijk op te merken dat Bitvavo zich houdt aan regelgeving en KYC (Know Your Customer) procedures implementeert om de veiligheid en naleving van voorschriften te waarborgen. Daarom zijn er enkele vereisten waaraan je moet voldoen:

 1. Leeftijd: Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een account op Bitvavo te kunnen registreren.
 2. Identificatie: Tijdens het registratieproces wordt je gevraagd om je identiteit te verifiëren. Dit vereist meestal het uploaden van een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of rijbewijs.
 3. Adresverificatie: Om je adres te verifiëren, moet je mogelijk een bewijs van adres uploaden, zoals een recent bankafschrift of een energierekening op jouw naam.

Zodra je aan deze vereisten voldoet en je account succesvol is aangemaakt, kun je beginnen met het verhandelen van cryptocurrencies op Bitvavo.

Het is echter altijd verstandig om de officiële website van Bitvavo te raadplegen voor de meest recente informatie en specifieke instructies met betrekking tot het registratieproces.

Hoe veilig is Bitvavo voor zijn gebruikers?

Bitvavo heeft veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van gebruikers en hun fondsen te waarborgen. Hier zijn enkele aspecten van de veiligheidsmaatregelen van Bitvavo:

 1. Beveiliging van fondsen: Het grootste deel van de cryptocurrencies die op Bitvavo worden bewaard, wordt offline opgeslagen in zogenaamde “cold wallets”. Dit betekent dat de privésleutels die toegang geven tot de cryptocurrencies niet verbonden zijn met het internet, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor potentiële hackers.
 2. Tweefactorauthenticatie (2FA): Bitvavo ondersteunt tweefactorauthenticatie, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan je account. Gebruikers kunnen 2FA instellen met behulp van een mobiele app op hun smartphone, zoals Google Authenticator of Authy.
 3. Verificatieprocedures: Het bedrijf implementeert KYC (Know Your Customer) procedures om de identiteit van gebruikers te verifiëren. Dit helpt bij het voorkomen van frauduleuze activiteiten en biedt een veiligere omgeving voor alle gebruikers.
 4. Beveiligde verbinding: Bitvavo maakt gebruik van een versleutelde HTTPS-verbinding (SSL-certificaat), waardoor de communicatie tussen de gebruiker en het platform versleuteld en beveiligd is.
 5. Beveiligingsteams: Dit crypto handelingsplatform heeft beveiligingsteams die zich toeleggen op het monitoren en identificeren van mogelijke beveiligingsrisico’s en het nemen van passende maatregelen om de veiligheid te waarborgen.

Hoewel Bitvavo verschillende veiligheidsmaatregelen neemt, is het belangrijk om je eigen voorzorgsmaatregelen te nemen om de veiligheid van je account te waarborgen. Dit omvat het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden, het activeren van 2FA, het regelmatig bijwerken van software en het vermijden van verdachte links of phishing-pogingen.

Het is altijd verstandig om je bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met het handelen in cryptocurrencies en om je eigen onderzoek te doen voordat je investeert. Het raadplegen van de beveiligingsrichtlijnen en het volgen van de aanbevelingen van Bitvavo is ook belangrijk om een veilige handelservaring te garanderen.


Hoe werkt Bitvavo?

Bitvavo is een cryptocurrency exchange en handelsplatform waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en verhandelen. Hier is een uitleg over hoe het handelsproces op Bitvavo werkt:

Registratie

Om te beginnen, moet je een account aanmaken op Bitvavo. Dit omvat het invullen van een registratieformulier met je persoonlijke gegevens en het volgen van de verificatieprocedures om je identiteit te bevestigen.

Storten van geld

Nadat je account is geverifieerd, moet je geld op je Bitvavo-account storten. Bitvavo ondersteunt verschillende betaalmethoden, zoals bankoverschrijvingen, iDEAL, Bancontact, SOFORT en creditcard. Je kunt euro’s storten op je account, die vervolgens kunnen worden gebruikt om cryptocurrencies te kopen.

Selecteer een cryptocurrency

Bitvavo biedt een breed scala aan cryptocurrencies waaruit je kunt kiezen. Je kunt de beschikbare cryptocurrencies bekijken op het handelsplatform en de gewenste cryptocurrency selecteren om te verhandelen.

Plaats een order

Nadat je een cryptocurrency hebt geselecteerd, kun je een order plaatsen. Er zijn verschillende soorten orders die je kunt gebruiken, zoals een marktorder, limietorder of stop-loss order. Een marktorder wordt direct uitgevoerd tegen de huidige marktprijs, terwijl een limietorder wordt geplaatst met een door jou gekozen prijs. Een stop-loss order wordt geactiveerd wanneer de prijs van een cryptocurrency een bepaald niveau bereikt om verliezen te beperken.

Handelsuitvoering

Zodra je een order hebt geplaatst, zal Bitvavo proberen om deze uit te voeren. Als je een marktorder hebt geplaatst, wordt deze direct uitgevoerd tegen de huidige marktprijs. Als je een limietorder hebt geplaatst, wordt deze uitgevoerd zodra de prijs van de cryptocurrency overeenkomt met de door jou ingestelde limiet.

Walletbeheer

Bitvavo biedt ook een ingebouwde digitale wallet waarin je je cryptocurrencies veilig kunt opslaan. Je kunt je cryptocurrencies in je Bitvavo-wallet bewaren of ervoor kiezen om ze naar een externe wallet over te maken.

Opnames

Als je ervoor kiest om je cryptocurrencies naar een externe wallet over te maken, kun je een opnameverzoek indienen op Bitvavo. Bitvavo zal het opnameproces verifiëren en de gevraagde cryptocurrencies naar het opgegeven adres overmaken.

Het is goed om te benadrukken dat cryptocurrency-handel risico’s met zich meebrengt en dat het belangrijk is om je onderzoek te doen en vertrouwd te raken met de markt voordat je gaat handelen. Daarnaast kunnen de specifieke functionaliteiten en interfaces van Bitvavo veranderen, dus het is raadzaam om de handleidingen en instructies op de officiële Bitvavo-website te raadplegen voor de meest recente informatie.

Veelgestelde vragen

Hoe oud moet je zijn voor Bitvavo?

Om een account op Bitvavo te registreren, moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Dit is een vereiste om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en de naleving van Know Your Customer (KYC) procedures, die bedoeld zijn om identiteitsverificatie uit te voeren en potentieel misbruik te voorkomen. Het is belangrijk om de leeftijdsvereiste in acht te nemen en ervoor te zorgen dat je de wettelijk toegestane leeftijd hebt bereikt voordat je een account aanmaakt op Bitvavo.

Hoe werkt staking Bitvavo?

Bij staking op Bitvavo kun je bepaalde cryptocurrencies (zoals Tezos, Algorand en Cosmos) vasthouden in je Bitvavo-wallet en beloningen verdienen. Door de cryptocurrencies te staken, draag je bij aan het beveiligen en valideren van het netwerk. Je verdient beloningen in de vorm van extra cryptocurrencies, die regelmatig aan je account worden toegevoegd. Bitvavo beheert het stakingsproces en zorgt voor de technische aspecten, terwijl jij kunt profiteren van de passieve inkomsten die staking biedt.

Hoe lang duurt uitbetaling Bitvavo?

De duur van een uitbetaling op Bitvavo kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de verwerkingstijd van het specifieke betalingsnetwerk en de naleving van de KYC-procedures. Over het algemeen streeft Bitvavo ernaar om uitbetalingen binnen 1-2 werkdagen te verwerken. Het kan echter voorkomen dat sommige uitbetalingen langer duren, afhankelijk van externe omstandigheden. Het is raadzaam om de status van je uitbetaling in de Bitvavo-interface te controleren en eventuele communicatie vanuit Bitvavo af te wachten voor meer nauwkeurige informatie over de verwachte duur van de uitbetaling.

Hoe lang duurt een storting ideal op Bitvavo?

Een storting via iDEAL op Bitvavo wordt over het algemeen direct verwerkt. Dit betekent dat zodra je de betaling hebt voltooid, het geld vrijwel direct op je Bitvavo-account wordt bijgeschreven. In de meeste gevallen kun je dus direct na de betaling cryptocurrencies kopen of handelen. Het is echter mogelijk dat er in bepaalde situaties vertraging optreedt, bijvoorbeeld als er sprake is van technische problemen met het iDEAL-betaalnetwerk of als er aanvullende verificatie vereist is. In dergelijke gevallen kan de verwerkingstijd langer zijn, maar over het algemeen is een iDEAL-storting op Bitvavo direct beschikbaar.

Samenvatting van het artikel

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange en handelsplatform dat gebruikers in staat stelt om cryptocurrencies te kopen, verkopen en verhandelen. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, een breed scala aan cryptocurrencies en aandacht voor beveiliging. Gebruikers kunnen zich registreren op Bitvavo door een account aan te maken en aan bepaalde vereisten te voldoen, zoals de minimumleeftijd van 18 jaar.

Bitvavo implementeert veiligheidsmaatregelen zoals het opslaan van de meeste cryptocurrencies in offline “cold wallets”, tweefactorauthenticatie en KYC-procedures. Het handelsproces op Bitvavo omvat het storten van geld, het selecteren van cryptocurrencies, het plaatsen van orders en het beheren van een digitale wallet. Staking van bepaalde cryptocurrencies is ook mogelijk, waarbij gebruikers beloningen verdienen door bij te dragen aan de beveiliging en validatie van het netwerk.

De duur van uitbetalingen en stortingen op Bitvavo kan variëren, maar over het algemeen streeft het platform ernaar om uitbetalingen binnen 1-2 werkdagen te verwerken en stortingen via iDEAL worden meestal direct verwerkt. Het is belangrijk om de specifieke instructies en updates op de officiële Bitvavo-website te raadplegen voor de meest actuele informatie.


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Jorien van den Herik in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Martin van den Brink in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van Mister ASML Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Gerard Joling in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Gerard Joling eigenlijk Lees meer...