• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is het vermogen van Alex Kroes in 2024?

Wat is het vermogen van Alex Kroes in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Alex Kroes eigenlijk heeft? De redactie van KiezenVoorTechnologie.nl heeft dit voor jou uitgezocht. Laten we eens een kijkje nemen in het verhaal van voetbalbestuurder Alex Kroes. Lees snel verder!

Wie is Alex Kroes en waar verdient hij geld mee?

Alex Kroes is een bekende naam in de voetbalwereld, met een sterke achtergrond in zowel voetbalmanagement als investeringen. Hij heeft een carrière opgebouwd en heeft bijgedragen aan de groei en het succes van verschillende voetbalorganisaties. Hier is een overzicht van zijn carrière en vermogen:

Voetbalachtergrond: Alex Kroes begon zijn carrière als voetballer, hoewel hij niet het hoogste niveau heeft bereikt als speler. Zijn passie voor voetbal bleef echter sterk en hij schakelde over naar management en zakelijke kant van de sport.

Voetbalagent: Kroes maakte naam als voetbalagent, waar hij betrokken was bij tal van grote transfers en het vertegenwoordigen van prominente spelers en trainers als Guardiola, Daley Blind en Donyell Malen. Zijn bedrijf Sports Entertainment Group (SEG) groeit uit tot het grootste makelaarskantoor van Nederland. In 2018 verkoopt hij zijn aandelen van dit bedrijf om voetbalclub Go Ahead Eagles over te nemen.

Directeur en investeerder: Hij heeft leidinggevende posities bekleed bij diverse voetbalclubs. Een van zijn bekendste rollen was als mede-eigenaar en directeur van Go Ahead Eagles, een Nederlandse voetbalclub uit Deventer. Daarnaast was Kroes tot september 2023 directielid bij AZ Alkmaar en is hij sinds April 2024 technisch directeur van Ajax. 

Internationale betrokkenheid: Kroes heeft ook zijn invloed uitgebreid naar internationale voetbalorganisaties, waar hij een rol speelde in het adviseren en begeleiden van clubs op het gebied van strategie en investeringen.


De belangrijkste inkomsten van Alex Kroes zijn dus uit de voetbalwereld. Hij heeft zijn vermogen opgebouwd vanuit zijn eigen bedrijf Sports Entertainment Group en diverse bestuurlijke functies binnen voetbalclubs als Go Ahead Eagles, AZ en Ajax

Alex Kroes vermogen


Alex Kroes is een bekend persoon in de voetbalwereld, wiens financiële succes voortkomt uit zijn rol als speler, agent, directeur en investeerder. Het vermogen van Alex Kroes wordt anno 2024 geschat op ongeveer €14.000.000,-. Naast zijn verdiensten als voetbaldirecteur, en zijn inkomsten als voetbalmakelaar heeft Alex Kroes ook nog 5 panden in Nederland op zijn naam staan. Het lijkt er dus sterk op dat Alex Kroes zich in de loop der jaren financieel onafhankelijk heeft gewerkt.


Inkomen: Wat verdient Alex Kroes aan salaris?

Zoals gezegd is Alex Kroes in April 2024 begonnen als technisch directeur bij Ajax. Het exacte salaris is niet bekend, maar er kan een schatting gemaakt worden. De vorige algemeen directeur van Ajax (Edwin van der Sar) verdiende een basissalaris van 417.000 euro exclusief een bonus die kon oplopen tot 768.000 euro. Alex Kroes zal naar verwachting een vergelijkbaar of zelfs een hoger salaris ontvangen, aangezien de man bekendstaat als een goede onderhandelaar. Het salaris exclusief bonus zal waarschijnlijk tussen de 420.000 euro en 500.000 euro liggen, met een aantrekkelijk bonuspakket. Dit kan niet bevestigd worden, maar is een verwachting na dieper onderzoek op het internet.


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Oos Kesbeke in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Oos Kesbeke eigenlijk Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Wim Beelen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Wim Beelen eigenlijk Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Helene Hendriks in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Helene Hendriks eigenlijk Lees meer...