• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mobiele apps ontwikkelen: de trends van dit moment

Mobiele apps ontwikkelen: de trends van dit moment

Vrijwel de meeste mensen beschikken nu wel over een telefoon. Voor veel bedrijven is het daardoor aantrekkelijk om mobiele apps te ontwikkelen. Door een app te ontwikkelen, kun je veel meer mensen bereiken dan wat er normaal mogelijk is. Natuurlijk kun je niet zomaar een app op de markt brengen. De app moet iets zijn wat mensen daadwerkelijk willen gebruiken. Om een beter idee te krijgen van apps die mensen daadwerkelijk willen gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar de trends. Op basis van huidige trends heb je een grotere kans op adoptie bij je app development project. 

Landingspagina’s optimaliseren voor telefoons

Vrijwel de meeste bedrijven hebben al wel een website. Dat is eenmaal nodig in deze tijd. Het komt echter minder vaak voor dat deze websites worden geoptimaliseerd voor het gebruik op telefoons. Doordat de meerderheid dus een telefoon hebben, is het belangrijk dat websites goed op telefoons kunnen werken. Op een telefoon moet alles duidelijk te lezen zijn en alles moet makkelijk terug te vinden zijn. Een landingspagina op de computer is compleet anders wanneer je het op een kleiner verticaal scherm zet. Het optimaliseren van landingspagina’s voor bedrijven op de telefoon is vrijwel de meest voor de hand liggende trend die gevolgd moet worden.

Data en Privacy

Tegenwoordig is het al bekend dat jouw data online constant in de gaten wordt gehouden. Jouw gegevens online worden vaak verkocht aan andere bedrijven met als doelgerichte advertenties naar je toe te sturen. Dit gebeurt vaak zonder dat de gebruiker er vanaf weet. Dit wordt vaak zonder toestemming gedaan van de gebruiker. Om de gebruiker meer controle te geven over wie zijn of haar gegevens kan inzien, worden er apps ontwikkeld die helpen bij het beschermen van je data. De investeringen in veiligheid en bescherming zijn daarom erg populair. 

Gebruiken van chatbots

Chatbots zijn ook erg populair onder de mobiele gebruikers. Met chatbots kunnen er gesprekken ontstaan zonder dat er echte personen aan de ontvangende kant zitten. Dit maakt het perfect voor bijvoorbeeld de klantenservice van een bedrijf. Via een chatbot kan er eerst gekeken worden of het probleem verholpen kan worden zonder personeel bij te betrekken. Lukt dit niet, dan kan de chatbot een echt persoon erbij halen om het probleem te verhelpen. 

App ontwikkeling uitbesteden

Veel bedrijven hebben de resources niet om zelf apps te maken. Door dit uit te besteden kan er op een goedkopere manier mobiele apps gemaakt worden naar de eisen van jouw bedrijf. Kijk op BlueDragon.nl voor het uitbesteden van jouw app ontwikkelingsproject.


Ook interessant om te lezen:

ICT & Internet

De rol van kunstmatige intelligentie in data beheer en automatisering

Kunstmatige intelligentie (AI) heeft de afgelopen jaren enorme vooruitgang geboekt en heeft Lees meer...

ICT & Internet

Wat is asset disposition (ITAD) en hoe werkt het?

In de snel evoluerende wereld van informatietechnologie is het cruciaal voor organisaties Lees meer...

ICT & Internet

Telefonie voor Bedrijven: Zo ben jij Optimaal Bereikbaar voor je Collega’s, Klanten en Partners!

In de drukke wereld van het zakenleven is goede telefonie heel belangrijk Lees meer...