• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mobiele apps ontwikkelen: de trends van dit moment

Mobiele apps ontwikkelen: de trends van dit moment

Vrijwel de meeste mensen beschikken nu wel over een telefoon. Voor veel bedrijven is het daardoor aantrekkelijk om mobiele apps te ontwikkelen. Door een app te ontwikkelen, kun je veel meer mensen bereiken dan wat er normaal mogelijk is. Natuurlijk kun je niet zomaar een app op de markt brengen. De app moet iets zijn wat mensen daadwerkelijk willen gebruiken. Om een beter idee te krijgen van apps die mensen daadwerkelijk willen gebruiken, is het belangrijk om te kijken naar de trends. Op basis van huidige trends heb je een grotere kans op adoptie bij je app development project. 

Landingspagina’s optimaliseren voor telefoons

Vrijwel de meeste bedrijven hebben al wel een website. Dat is eenmaal nodig in deze tijd. Het komt echter minder vaak voor dat deze websites worden geoptimaliseerd voor het gebruik op telefoons. Doordat de meerderheid dus een telefoon hebben, is het belangrijk dat websites goed op telefoons kunnen werken. Op een telefoon moet alles duidelijk te lezen zijn en alles moet makkelijk terug te vinden zijn. Een landingspagina op de computer is compleet anders wanneer je het op een kleiner verticaal scherm zet. Het optimaliseren van landingspagina’s voor bedrijven op de telefoon is vrijwel de meest voor de hand liggende trend die gevolgd moet worden.

Data en Privacy

Tegenwoordig is het al bekend dat jouw data online constant in de gaten wordt gehouden. Jouw gegevens online worden vaak verkocht aan andere bedrijven met als doelgerichte advertenties naar je toe te sturen. Dit gebeurt vaak zonder dat de gebruiker er vanaf weet. Dit wordt vaak zonder toestemming gedaan van de gebruiker. Om de gebruiker meer controle te geven over wie zijn of haar gegevens kan inzien, worden er apps ontwikkeld die helpen bij het beschermen van je data. De investeringen in veiligheid en bescherming zijn daarom erg populair. 

Gebruiken van chatbots

Chatbots zijn ook erg populair onder de mobiele gebruikers. Met chatbots kunnen er gesprekken ontstaan zonder dat er echte personen aan de ontvangende kant zitten. Dit maakt het perfect voor bijvoorbeeld de klantenservice van een bedrijf. Via een chatbot kan er eerst gekeken worden of het probleem verholpen kan worden zonder personeel bij te betrekken. Lukt dit niet, dan kan de chatbot een echt persoon erbij halen om het probleem te verhelpen. 

App ontwikkeling uitbesteden

Veel bedrijven hebben de resources niet om zelf apps te maken. Door dit uit te besteden kan er op een goedkopere manier mobiele apps gemaakt worden naar de eisen van jouw bedrijf. Kijk op BlueDragon.nl voor het uitbesteden van jouw app ontwikkelingsproject.


Ook interessant om te lezen:

ICT & Internet

Dankzij dit systeem kun jij emballage, ladingdragers & karren simpel registreren en bijhouden!

Ben je ooit verdwaald geraakt in een zee van ladingdragers en karren? Lees meer...

ICT & Internet

Een diepgaande blik op Devoteq: Experts in SolidWorks tekenen

Bent u bekend met Devoteq? Dit vooraanstaande bedrijf specialiseert zich in engineering Lees meer...

ICT & Internet

Welke banen heb je binnen de ict?

Als je een richting op wilt gaan waar je veel baankansen zult Lees meer...