• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een robotstofzuiger kopen: hier moet je op letten

Een robotstofzuiger kopen: hier moet je op letten

Niemand houdt van schoonmaken, maar we kunnen er niet omheen dat het nou eenmaal eens in de zoveel tijd moet gebeuren. Zeker als je kinderen of huisdieren hebt lijkt er soms geen eind aan te komen. De beste robotstofzuiger kan in dat geval een uitkomst zijn. Ben jij van plan om een robotstofzuiger te kopen? Dit zijn de dingen waar je op moet letten!

Kwaliteit

Robotstofzuigers zijn geen goedkope dingen. Je wil er dus één waar je van op aan kan. Doe daarom uitgebreid onderzoek. Je kan bijvoorbeeld online een robotstofzuiger vergelijken of reviews lezen op onafhankelijke websites. Ook in elektronicawinkels staat het personeel graag klaar om je te helpen.

Wat moet mijn robotstofzuiger doen?

Hoeveel werk moet jouw robotstofzuiger op zich nemen? Misschien wil je hem enkel ter aanvulling van je eigen werkzaamheden. Dan kun je best voor een modelletje tussen de 100 en 200 euro gaan. Als je al je stofzuigwerk wil overlaten aan de robot, ga dan voor een duurder model (tussen de 500 en 1000) euro, zodat kwaliteit gegarandeerd is.

Soort vloer

Een robotstofzuiger maakt je vloer niet kapot, maar kan sommige vloeren wel een uitdaging vinden. Gladde en harde vloeren als hout, tegels, PVC en beton zijn nooit een probleem voor een robotstofzuiger. Wel hebben sommige moeite met tapijt, zeker als dit tapijt een hoge pool heeft. Heb je veel tapijt liggen? Lees je dan goed in in welke stofzuiger daarbij past. 

Grootte van het huis

Hoe groot is jouw huis? In principe kan jouw robotstofzuiger het hele huis stofzuigen, maar als je wilt dat je er geen omkijken naar hebt en jouw robot meerdere ruimtes in één keer meeneemt zonder tussentijds te hoeven opladen: zorg dan voor een flinke accuduur. Ga voor een heel huis uit van een accuduur van minimaal 90 minuten.

Huisdieren

Heb jij een dier dat gedurende de dag nogal wat haren verliest? Dat kan met een robotstofzuiger even een dingetje zijn. Een robotstofzuiger heeft een relatief kleine zuigmond en kan daardoor moeite hebben met het opzuigen van dierenharen. Je wilt natuurlijk dat ook de haren van jouw viervoeter in de stofzuiger verdwijnen (misschien was dat zelfs de hele reden dat je die stofzuiger kocht). Als je huisdieren hebt kun je het beste kiezen voor een robotstofzuiger met ronddraaiende middenborstels. Deze borstels kunnen gemakkelijk de dierenharen meepakken. Een stukje duurder helaas, maar je huis is dan pas echt helemaal stof-en haarvrij.


Ook interessant om te lezen:

Publicaties

Goed Zitten Helpt Te Ontspannen: Ontdek de Relaxstoel Collectie van Velderhof

Het belang van goed zitten kan niet genoeg benadrukt worden, vooral in Lees meer...

Publicaties

Het belang van een goede Schaftwagen

Schaftwagens zijn als kleine wonderen op wielen. Ze bieden niet alleen een Lees meer...

Publicaties

Ontdek Sfeervolle Verlichting: Nachtlampjes en Kastverlichting voor Jouw Thuis

Ben je op zoek naar gezellige en handige verlichting voor in huis? Lees meer...