• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit moet elke gerespecteerde IT-er kunnen

Dit moet elke gerespecteerde IT-er kunnen

IT-ers hebben de toekomst in handen. Nu alles steeds meer digitaal wordt, rust de hele wereld steeds meer op de schouders van nerds. Omdat de digitale wereld blijft ontwikkelen kun je als IT’er niet stilzitten en moet je blijven bijleren. Wat dacht je van een cursus AZ-900? Dit zijn vijf vaardigheden die de moderne IT’er moet beheersen!

Programmeren

Programmeren draait om informatie verwerken, opslaan en beheren. Alles wat met computers te maken heeft begint met programmeren en daarom is het van groot belang dat je over enige programmeerkennis beschikt en bekend bent met de meest gebruikte programmeertalen als Java of Python.

Omgaan met de cloud

De laatste jaren is de cloud niet meer uit ons leven weg te denken en dat is te begrijpen. Of je nou een ervaren IT-er bent of een digibete huisvader, bijna iedereen slaat een hoop informatie tegenwoordig op in de cloud. Het is veilig en altijd en overal makkelijk terug te vinden. Bovendien kost het gebruiken van een cloud praktisch geen geheugen. Iedere IT-er die een beetje meegaat met de tijd moet dus op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen grote ‘clouds’.

Netwerken

Verschillende computers en computer systemen kunnen met elkaar communiceren via een netwerk als VPN’s, routers en firewalls. Zeker binnen grote organisaties is een goedlopend netwerk van ongelooflijk belang. Zeker als je bij dergelijke bedrijven aan de slag bent, moet je dus op de hoogte zijn van verschillende netwerken en de aansluiting ervan.

Omgaan met databases

IT draait natuurlijk om informatie en informatie slaan we op in databases. In grote bedrijven wordt in de database bijvoorbeeld klantinformatie en administratie opgeslagen. Een drama natuurlijk als bepaalde belangrijke informatie zomaar verloren gegaan lijkt te zijn. Daar ben jij nodig! Er zijn verschillende soorten programma’s die databases mogelijk maken. Als IT-er moet jij deze op hun duimpje kennen en precies weten waar de verloren gegane bestanden naartoe verdwenen zijn.

Omgaan met besturingssystemen

Bijna iedereen weet wel wat een besturingssysteem is. De bekendste zijn Windows, Mac OS en Linux. Ze stellen de computer in staat om applicaties en programma’s met elkaar te laten interacteren. In principe moet je als IT-er geen eigen besturingssystemen bouwen, zoals je bijvoorbeeld wel zelf zult moeten programmeren, maar veel problemen met computers liggen wel aan de werking van een besturingssysteem. Het is dus van onschatbare waarde om enigszins te weten hoe de belangrijkste besturingssystemen in elkaar zitten.


Ook interessant om te lezen:

ICT & Internet

Dankzij dit systeem kun jij emballage, ladingdragers & karren simpel registreren en bijhouden!

Ben je ooit verdwaald geraakt in een zee van ladingdragers en karren? Lees meer...

ICT & Internet

Een diepgaande blik op Devoteq: Experts in SolidWorks tekenen

Bent u bekend met Devoteq? Dit vooraanstaande bedrijf specialiseert zich in engineering Lees meer...

ICT & Internet

Welke banen heb je binnen de ict?

Als je een richting op wilt gaan waar je veel baankansen zult Lees meer...