• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De zonnepanelen trends op het gebied van technologie

De zonnepanelen trends op het gebied van technologie

Veel consumenten zijn op dit moment de mogelijkheden aan het overwegen om zonnepanelen aan te schaffen wegens de hoge energieprijzen. Echter blijven er ook op het gebied van zonnepanelen genoeg innovaties en trends plaatsvinden. Hieronder meer informatie daarover, zodat je over de laatste informatie beschikt als je zonnepanelen aan wilt schaffen.

Terugverdientijd omlaag

Aangezien de energiekosten de pan uit rijzen, is het logisch dat de terugverdientijd van zonnepanelen steeds korter wordt. Doordat iedereen maandelijks steeds meer moet betalen aan energie, zijn er heel veel consumenten die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen. uiteraard vormt dit eenmalige een hele grote uitgave, maar door de steeds korter wordende terugverdientijd, loont het zeker om in deze tijd zonnepanelen aan te schaffen. De gemiddelde terugverdientijd is momenteel iets meer dan twee a drie jaar. Deze terugverdientijd ligt een heel stuk lager als een aantal jaren geleden, toen de terugverdientijd nog gemiddeld boven de 8 jaar lag.

Paneelopbrengst omhoog

De grootste merken op het gebied van de verkoop van zonnepanelen blijven hun panelen verbeteren en innovaties aanbrengen, waardoor de opbrengst per paneel steeds hoger wordt. Dit doen ze onder andere door andere technieken te gebruiken en beter ontwikkelde materialen. 

Minder kosten

Doordat steeds meer consumenten erover nadenken om zonnepanelen aan te schaffen, worden de panelen op veel grotere schaal geproduceerd, waardoor de gemiddelde kosten omlaag gaan. Zo kunnen zonnepanelen veel goedkoper aangeschaft worden dan een aantal jaren geleden. 

Lagere kostprijs per paneel

Doordat er zoveel zonnepanelen geproduceerd worden, worden de bestaande productieprocessen en materialen ook sterk verbeterd. Daardoor zijn de kostprijzen per paneel lager, wat er vervolgens weer voor zorgt dat er meer geld verdiend wordt en er dus ook weer nieuwe verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Zowel de omvormers als de zonnepanelen zelf worden steeds beter en leveren steeds hogere opbrengsten op. Dit alles zorgt ervoor dat er betere zonnepanelen ontwikkeld worden voor een veel scherpere consumentenprijs. De prijs van zonnepanelen wordt dus steeds lager en daardoor voor consumenten ook aantrekkelijker om aan te schaffen.

Denk je er dus serieus over na om zonnepanelen aan te schaffen, dan loont het zeker om van tevoren goed onderzoek te verrichten naar de zonnepanelen die het beste geschikt zijn voor jouw situatie. Heb je een klein dak en kun je dus weinig zonnepanelen kwijt? Kijk dan eens naar iets duurdere zonnepanelen met een betere opbrengst per paneel. Zo haal je er alsnog genoeg energie uit om je huishouden van eigen stroom te voorzien.


Ook interessant om te lezen:

Duurzaamheid, Gadgets

Waarom technische snufjes een must zijn in huis

Er komen steeds meer technische snufjes op de markt, ook voor in Lees meer...

Gadgets

Welke technologische gadgets kunnen je helpen bij de energiemanagement?

We zijn continu op zoek naar mogelijkheden om ons leven zo energiezuinig Lees meer...

Duurzaamheid, Gadgets

De voordelen van een refurbished laptop: Duurzaamheid en betaalbaarheid in harmonie

In de wereld van elektronica worden refurbished laptops steeds populairder, en met Lees meer...