• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De basis van netwerkbeveiliging

De basis van netwerkbeveiliging

Voor de meeste bedrijven is het heel erg belangrijk dat hun gegevens achter gesloten deuren blijven en niet dat eventuele concurrenten hiermee aan de haal gaan. De meeste van deze belangrijke documenten zijn digitaal opgeslagen. Dit kan een hele veilige methode zijn, mits je de juiste stappen hiervoor onderneemt. Om er voor te zorgen dat je dit kan doen, leggen wij je hieronder de basis van netwerkbeveiliging uit.

Netwerkbeveiliging

Eerst is het belangrijk om te weten wat netwerkbeveiliging inhoudt, het is onderdeel van de ICT security. Bij de netwerkbeveiliging ga je kijken naar wat je kan doen om je netwerk te beveiligen van misbruik of bijvoorbeeld ongeautoriseerde toegang. Hierbij wordt er zowel gekeken naar fysieke als softwarematige netwerken. Je kunt dit zelf allemaal regelen, maar je kunt ook de hulp inschakelen van een IT bedrijf Rotterdam.

Firewalls

Een goede vorm van protectie is het installeren van firewalls. Een firewall is een tussenstuk die er voor zorgt dat je interne netwerk goed beschermd wordt. Met een firewall wordt er gecontroleerd wat het inkomende en uitgaande netwerkverkeer is. Je kunt met een firewall precies instellen welk verkeer wel is toegestaan en welk verkeer verboden is.

VPN

Wat ook goed kan helpen is een VPN, het is een term die vandaag de dag erg populair is. Een VPN laat niet je eigen IP adres zien, maar bijvoorbeeld een IP adres uit Amerika. Een VPN wordt vooral aangeraden als je veel op openbare netwerken zit.

Antivirus- en antimalwaresoftware

Als laatste heb je ook nog speciale software die je helpt beschermen tegen virussen en malware. Een heel erg bekend virus is het Trojaanse virus, hier kan je onbedoeld op een vrij eenvoudige manier aankomen als je niet goed oplet. Met deze software voorkom je dat deze virussen op je computer terecht komen.

De meeste bedrijven hebben hun bestanden digitaal staan, dit omdat het eenvoudiger is voor iedereen om er bij te kunnen. Maar het kan ook enkele risico’s met zich meenemen op het gebied van veiligheid. Bij netwerkbeveiliging kijk je naar methode om je netwerk te beveiligen van mensen met slechte intensies en die geen bevoegdheid hebben om tussen de bestanden te snuffelen. Je kunt hiervoor firewalls installeren, zo kun je zien welk verkeer er inkomend en uitgaand is en kun je ook blokkeren welk verkeer er niet doorheen mag. Een VPN en het downloaden van antivirus- en antimalwaresoftware kan ook een goede manier zijn om je gegevens te beschermen.


Ook interessant om te lezen:

Publicaties

Goed Zitten Helpt Te Ontspannen: Ontdek de Relaxstoel Collectie van Velderhof

Het belang van goed zitten kan niet genoeg benadrukt worden, vooral in Lees meer...

Publicaties

Het belang van een goede Schaftwagen

Schaftwagens zijn als kleine wonderen op wielen. Ze bieden niet alleen een Lees meer...

Publicaties

Ontdek Sfeervolle Verlichting: Nachtlampjes en Kastverlichting voor Jouw Thuis

Ben je op zoek naar gezellige en handige verlichting voor in huis? Lees meer...