• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Besparen op je internetabonnement? 7 tips!

Besparen op je internetabonnement? 7 tips!

Wil je hulp bij het besparen op je internetabonnement? Dan ziet je hier goed. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een internetabonnement en hoe je erop kan besparen. Lees snel verder en ontdek je verderop de 7 bespaartips.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een internetabonnement?

Internet abonnementen zijn diensten die u toegang geven tot het internet via een internet service provider (ISP). Er zijn verschillende soorten abonnementen beschikbaar, afhankelijk van uw locatie en de diensten die u nodig hebt. Sommige abonnementen bieden alleen toegang tot het internet, terwijl andere ook telefoon- en televisiediensten bevatten.

Er zijn verschillende factoren om in overweging te nemen bij het kiezen van een internetabonnement, zoals:

 • Snelheid: Dit is hoe snel u kunt browsen, downloaden en uploaden. Sommige abonnementen bieden hogere snelheden dan andere, afhankelijk van de technologie die wordt gebruikt (bijvoorbeeld DSL, kabel, glasvezel).
 • Data-limiet: Sommige abonnementen hebben een limiet voor hoeveel data u kunt gebruiken, terwijl andere onbeperkte data bieden. Als u veel streamingdiensten gebruikt of regelmatig grote bestanden downloadt, wilt u misschien een abonnement met onbeperkte data overwegen.
 • Contractduur: Sommige abonnementen vereisen dat u zich voor een bepaalde periode aanmeldt, terwijl andere maandelijks opzegbaar zijn. Bedenk wat voor u het beste werkt voordat u zich aanmeldt.
 • Toeslagen: Let op eventuele extra kosten, zoals installatiekosten of kosten voor het huren van modem of router.
 • Klantenservice: Als u problemen ondervindt met uw internetverbinding, is het handig als u een goede klantenservice heeft om u te helpen. Zoek naar abonnementen met goede beoordelingen voor klantenservice.
 • Prijs: Internetabonnementen komen in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de snelheid en de diensten die worden aangeboden. Zoek naar abonnementen die aan uw budget en behoeften voldoen.

Hoe kun je besparen op je internetabonnement?

Hier zijn enkele tips om geld te besparen op je internetabonnement:

 1. Vergelijken van internet: Als je je huidige abonnement al enige tijd hebt, kan het zijn dat er inmiddels betere deals beschikbaar zijn bij andere internetproviders. Vergelijk daarom verschillende aanbieders, want er zijn verschillende internetproviders met verschillende tarieven en diensten. Door de vele aanbieders te vergelijken, kun je een abonnement vinden dat bij je behoeften past en dat het beste bij je budget past.
 2. Kies voor een lager data-abonnement: als je niet veel data nodig hebt, kun je overwegen om voor een lager data-abonnement te gaan. Dit kan je veel geld besparen.
 3. Verminder je internetgebruik: als je minder tijd online doorbrengt, kun je overwegen om je internetabonnement te verlagen.
 4. Kies voor een bundel: sommige internetproviders bieden bundels aan waarbij je internet, tv en telefonie in één pakket krijgt. Dit kan goedkoper zijn dan losse abonnementen afsluiten.
 5. Maak gebruik van wifi-hotspots: als je onderweg bent, kun je gebruikmaken van wifi-hotspots in plaats van mobiele data te gebruiken. Dit kan helpen om je mobiele data te besparen.
 6. Zet je dataverbruik in de gaten: houd bij hoeveel data je verbruikt en probeer dit te beperken door bijvoorbeeld videostreaming te beperken of door apps te sluiten als je ze niet gebruikt.
 7. Zoek naar speciale aanbiedingen. Sommige internetproviders bieden tijdelijke kortingen of andere speciale aanbiedingen aan. Houd deze in de gaten en overweeg om van aanbieder te veranderen als je hiervan kunt profiteren.

Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...