• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Beginnen met vermogen opbouwen? 5 tips!

Beginnen met vermogen opbouwen? 5 tips!

Wil je hulp bij vermogen beheren? Dan kan je er zeker van zijn dat jouw dromen voor de toekomst een stuk dichterbij komen. Denk bijvoorbeeld aan een potje voor de studie van de kinderen. Het is essentieel om de opbouw goed aan te pakken. In dit artikel vind je daarom 5 tips die je daarbij gaan helpen.

1. Een doel stellen

Het is altijd essentieel om een lange termijn te kiezen. Daarom is het belangrijk om met professionals zoals Ambassadors Vermogensbeheer te werken. Samen kan je dan een doel stellen. Een goed plan maakt de kans op succes veel groter. Een doel hebben helpt je om keuzes te maken over inleg, risico en beoogd rendement. Bovendien is zo beter te bepalen of het nog goed gaat. 

2. Het berekenen van de opbouw

Het berekenen van de hoeveelheid vermogen die is op te bouwen kan met tools. Daarmee is een goed beeld van de lange termijn van de opbouw te zien. Er zijn verschillende factoren van belang. Denk aan startkapitaal, inleg, looptijd, risico en rendement. Door dit allemaal in de beleggingstool in te voeren is een beeld te vormen van wat je eraan overhoudt. Heb je een doel voor ogen, leg dit dan voor aan de beheerder.

3. De juiste vorm kiezen

De manier van beleggen is natuurlijk ook belangrijk. Doe je dit zelf of schakel je vermogensbeheer in? Het is altijd goed om een vorm te kiezen waar je je goed bij voelt. Dit maakt de kans op het behalen van doelen alvast groter. Laat je eerst eens voorlichten of doe een online test. Zo kan je bepalen wat voor jou de ideale methode is.

4. Neem de tijd

Het opbouwen van vermogen duurt lang. Het is slim om de tijd te nemen. In de eerste plaats doe je dan ervaring op die je kan benutten bij volgende beslissingen. Daarnaast is tijd vanzelf ook al een factor door de opbouw van rente. Uit veel onderzoeken blijkt dat lange termijn beleggen meer succes biedt dan korte termijn. Het is slim om altijd minimaal 5 jaar vooruit te kijken, maar liever nog langer.

5. Belastingvoordelen benutten

Het is slim om belastingvoordelen te benutten. Er zijn voordelen bij pensioenbeleggen die je kan pakken. Je betaalt geen inkomstenbelasting en vermogensrenteheffing. Dit gebeurt pas na het pensioen. Ook bij groen beleggen doen zich de nodige voordelen voor. Je hoeft geen vermogensbelasting te betalen en krijgt heffingskorting. Dit geldt slechts voor enkele fondsen. Daarnaast is het bij beleggen zo dat je de dividendbelasting kan terugkrijgen bij de aangifte inkomstenbelasting.


Ook interessant om te lezen:

Geld & Beleggen

Crypto Vouchers: Gemakkelijk investeren in Crypto

In de snel veranderende wereld van digitale betalingen en investeringen, bieden crypto vouchers een Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Bert Degenaar in 2024?

Heb jij altijd meer willen weten over het vermogen van antiek ondernemer Lees meer...

Geld & Beleggen

Wat is het vermogen van Olcay Gulsen in 2024?

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel vermogen iemand als Olcay Gulsen eigenlijk Lees meer...