Noordpoolacademie: po en vo samen op expeditie!


De Noordpool Academie is niet alleen ‘leren over’ , maar vooral ‘leren door te doen’. Tijdens de Noordpoolacademie verwoorden leerlingen hun droom voor een betere leefomgeving en kiezen een actie die hieruit voortvloeit. Zij maken een plan van aanpak en krijgen een pitchtraining om hun actie te 'verkopen'. Daarna gaan zijn zes weken aan de slag om hun acties uit te voeren.

Op 15 december jl. was het dan zo ver. Na zes weken hard werken hebben de kinderen hun project gepresenteerd. De oplossingen voor een beter klimaat waren zeer uiteenlopend van betere zeep met minder schadelijke stoffen naar meer groen in Nederland voor een schonere lucht. Het enthousiasme is van de gezichten van de kinderen af te lezen. Een prachtig voorbeeld van hoe kinderen met een maatschappelijk relevant thema ook belangrijke vaardigheden opdoen voor de toekomst.

Wat het project daarnaast extra bijzonder maakt, is dat de bovenbouw van het po hierin samenwerkt met de onderbouw van het vo. Door deze samenwerking worden bruggen geslagen tussen het po en vo waar ze beiden profijt van hebben. Vanuit het voortgezet onderwijs wordt ervaring opgedaan met het begeleiden en samenwerken en vanuit het primair onderwijs kan daarnaast vooruit gekeken worden naar de volgende stap door te zien wat een bepaald profiel op de middelbare school betekent en kan brengen.

Wil je meer weten over de Noordpoolacademie? Klik hier en bekijk de mogelijkheden om ook op jouw school hiermee aan de slag te gaan.


Reacties (0)

Ook reageren?