Deltabooster - Kinderen geven hun kijk op toekomstig onderwijs


Op 19 juni jl. vond de bijeenkomst "De Onderwijsjungle - Zo zien wij het" plaats in Burgers Zoo in Arnhem. Hier werd het manifest de Deltabooster gepresenteerd. We waren erbij en raakten geïnspireerd. Ditmaal door degene om wie het uiteindelijk allemaal gaat in het onderwijs; de kinderen.

Met de campagne Onderwijs 2032 heeft de Staatssecretaris Sander Dekker iedereen gevraagd mee te denken over het curriculum van de toekomt in het onderwijs. Hoe denken de kinderen hier eigenlijk zelf over? Wat zien zij graag op hun school van de toekomst?

In het kader van het Nationale Techniekpact en het daarin opgenomen doel tot inbedding van wetenschap en technologie in de klas, vroegen we de kinderen hoe zij wetenschap en technologie zien in de klas. Samen met het kwantitatieve onderzoek dat is verricht op scholen, is het kwalitatieve onderzoek in de vorm van filosofische gesprekken die met de kinderen zijn gevoerd voorafgaand aan de presentatie, de basis van de Deltabooster. Het is een manifest voor wetenschap en technologie in het primair onderwijs. De ideeën zijn verrassend en veelzijdig. Graag sluiten we ons aan bij de uitspraak van Maritsa (11 jaar): "Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?"


Reacties (1)

Tamara Bertels - van Uitert

Heel leuk project, waarbij kinderen ook uitgedaagd worden om hun idee

Ook reageren?