Andr


10 maart 2015 – DEN HAAG

Op 10 maart jl gingen we langs bij de W&T Academie op de Haagse Hogeschool. Naast een inspirerende lezing van André Kuipers, gingen de leraren in spé ook zelf in workshops aan de slag met wetenschap en technologie. Op het wetenschapsplein waar allerlei voorbeelden van proefjes in de klas tentoongesteld werden, vroegen wij de aanwezigen:

Wat vind jij van deze dag?

Sigmarline - 21 jaar

Pabostudent

“Ik vind dat op de basisschool nog veel meer aandacht besteed mag worden aan wetenschap en technologie”

Michel - 44 jaar

Projectleider Wetenschap en Technologie Pabo

“Ik vond de bijeenkomst vandaag bijzonder inspirerend en ik denk dat als studenten en leraren nog niet overtuigd waren van het belang van wetenschap en technologie in het basisonderwijs, dat André Kuipers heeft gemaakt dat ze dat nu zeker wel zijn ”

Dominique - 20 jaar

Pabostudent

“Ik vond het een leerzame dag. Ik heb hier veel geleerd over wat je met wetenschap en technologie kan doen en ik ga het zeker meenemen in mijn stage.”

Machiel - 36 jaar

Leraar/Plusgroepco

“Ik vind deze middag erg inspirerend. De presentatie van André Kuipers was fantastisch. Erg leuk om te zien hoe iemand in Nederland zo groot kan denken, “out of the box en out of the planet”

Ik hoop dat kinderen op die manier ook out of the planet gaan denken. Je bent niet alleen een Nederlander, maar ook een wereldburger. Daarbij horen ook wereldse ideeën. Hopelijk biedt w&t genoeg uitdaging om tot een mooie ontwerpcycles te komen en dat allemaal te creeen en te analyseren om het ook echt te gaan omzetten in mooie nieuwe concepten."

Jessie - 20 jaar

Pabostudent

“Ik vond de presentatie van André Kuipers niet alleen leuk en interessant maar ook echt leerzaam”

Joke - 36 jaar

Ontwerper van spellen en leermiddelen

“Ik vond presentatie van André Kuipers heel cool. Het was net alsof ik weer een klein meisje was wat naar Wubbo Ockels keek op tv. Mijn eigen kinderen zaten voor de tv bij de lancering van André Kuipers, heel inspirerend. Wij gaan hier zo lekker aan de slag om te laten zien dat ondanks dat het soms ingewikkeld lijkt, het ook heel makkelijk kan zijn om met wetenschap en technologie aan de slag te gaan. We blijven in het thema en we gaan katapulten bouwen en marshmellows lanceren!"


Reacties (0)

Ook reageren?